woensdag 20 oktober 2021 18:20:47

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie Dan Simmons

  • Dan Simmons
  • Amerikaans
  • zondag 4 april 1948 (73 jaar)
  • Peoria, Illinois, Verenigde Staten
  • http://www.dansimmons.com/
 

Van Dan Simmons zijn er 9 boeken op Eric's Boekensite.

 

Dan Simmons werd in 1948 geboren in Peoria, Illinois. Hij studeerde in 1970 af aan Wabash University met een graad in Engels.
Achttien jaar lang was hij als leraar betrokken bij programma’s voor hoogbegaafde kinderen. Inmiddels schrijft hij fulltime, maar zijn eerste verhalen dateren van zijn negende jaar. Dan Simmons stuurde in de jaren zeventig veel verhalen naar tijdschriften, zonder dat er ook maar één gepubliceerd werd…

De ommekeer kwam toen Harlan Ellison in 1982 een verhaal van hem inzond voor een wedstrijd voor beginnende auteurs, die hij prompt won.
Sinds die tijd won hij de eerste Twilight Zone Magazine-verhalenwedstrijd, de Rod Serling Memorial Award en talloze andere prijzen. Zijn romans, novelles en korte verhalen hebben nieuwe wegen gebaand voor horror, fantasy, science fiction en suspense.
In 1985 sloeg zijn eerste roman Lied van Kali (Song of Kali ) in als een bom en werd vervolgens met de World Fantasy Award bekroond. Aasgieren had zo mogelijk nog meer impact: recensent Ed Bryant duidde het boek aan als de beste horror-, de beste sf- en de beste suspense-roman van het jaar. In 1989 veranderde zijn Hyperion in een klap de norm voor het sf-genre space opera. Het boek heeft zijn wortels in Chaucer, maar de titel en veel van de thema’s (ook in de drie vervolgen) zijn ontleend aan John Keats. In enkele van zijn horrorboeken heeft hij zich, net als Tanith Lee, met veel inventiviteit gestort op het thema van de vampiers.
Ambitieuze thema’s, het putten uit zeer uiteenlopende bronnen, een heldere stijl, een sardonisch gevoel voor humor, het combineren en beheersen van diverse genres (getuige zijn Moedwil, een thriller pur sang) kenmerken het werk van Dan Simmons.
De auteur woont met zijn vrouw Karen en hun dochter Jane in Longmont, Colorado.

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2021 ERIC'S BOEKENSITE