woensdag 27 oktober 2021 22:08:50

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie Jeffery Deaver

  • Jeffery Deaver
  • Amerikaans
  • zaterdag 6 mei 1950 (71 jaar)
  • Glen Ellyn, Illinois, Verenigde Staten
  • http://www.jefferydeaver.com/
 

Van Jeffery Deaver zijn er 20 boeken op Eric's Boekensite.

 

De romans van Jeffery Deaver…
…voormalig journalist, folkzanger en advocaat, hebben diverse malen de bestsellerlijsten gehaald, waaronder die van de New York Times, de London Times en de Los Angeles Times.

Hii heeft meer dan twintig romans geschreven, heeft de Steel Dagger en de Short Story Dagger van de British Crime Writers Association gewonnen (voor respectievelijk Brandend ijs en een verhaal in Twisted), is vijf
keer genomineerd voor een Edgar Award van de Mystery Writers of America en een keer voor een Anthony Award en een Gumshoe Award. Hii heeft ook drie keer de Ellery Queenlezersprijs voor het beste korte verhaal van het jaar gekregen en mocht de Britse Thumping Good Read Award in ontvangst nemen.
Van zijn boek Monddood is een televisiefilm gemaakt met James Garner en Marlee Matlin, en Tot op het bot is door Universal Pictures voor de bioscoop verfilmd als The Bone Collector, met Denzel Washington en Angelina Jolie.
En ja, de geruchten kloppen: hij heeft echt een corrupte verslaggever gespeeld in As The World Turns, zijn favoriete soapserie.

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2021 ERIC'S BOEKENSITE