woensdag 18 mei 2022 06:35:17

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Michael Marshall - Het Oudste Offer

Vergroot

omslagfotografie

Getty Images
Manuela Hoefer

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Lijken in groteske houdingen duiken op in afgelegen plaatsen in heel Amerika – het werk van een griezelige sekte of van een solitaire seriemoordenaar ?
Een door schuldgevoel verteerd man die zelfmoord wil plegen, doet in de uitgestrekte wouden van de staat Washington een bizarre ontdekking – een ontdekking die de hele Amerikaanse geschiedenis op zijn kop kan zetten.

Ward Hopkins en John Zandt, op het spoor van de sinistere, schimmige Stromannen, raken betrokken bij een strijd om twee levens te redden en om iets van nóg meer belang te beschermen tegen degenen die het willen vernietigen.

 

ISBN : 90-245-5013-0 | NUR : 332 | GENRE : Thriller

 • « Het Oudste Offer » is een paperback (230x150mm) van 351 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh - Sijthoff in 2005. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2004 in het Verenigd Koninkrijk onder de titel « The Lonely Dead » bij uitgeverij Harper Collins.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Lia Belt.

Terugkerende Personages : De Stromannen, John Zandt, Nina Baynam, Ward Hopkins

 • Currently 8.00 op 10

Score: 8.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Het Oudste Offer »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Michael Marschall Smith heeft een lange weg afgelegd sinds ik zijn eerste boeken ontdekt heb. Als je kan stellen dat zijn eerste boeken heel dicht aanleunden bij Science Fiction met een spannend tintje, dan zijn de laatsten, “De Stromannen” en “Het Oudste Offer”, zonder twijfel keiharde thrillers.
  Om deze ommezwaai te benadrukken heeft hij dan ook zijn auteursnaam veranderd van Michael Marschall Smith naar het eenvoudigere en kortere Michael Marschall.
  In beide genres blijf ik zijn verhalen echter fantastisch vinden en niet in het minst omwille van de serieuze dosis humor die hij in zijn dialogen weet te verwerken. Humor die toch wel nodig is aangezien zijn plots in het hardere genre vallen.

  “Het Oudste Offer” is het vervolg van “De Stromannen” waarin Ward Hopkins en John Zandt in contact kwamen met een…tja, hoe moet ik het noemen… “groepering” van seriemoordenaars. De meest bekwame en afschikwekkende van deze groepering, Homo Erectus , blijkt Ward’s broer te zijn en gaat in “Het Oudste Offer” voor zover mogelijk nog kwaadaardiger te werk. In die mate zelfs dat De Stromannen waarvoor hij werkte eigenlijk van hem af willen…
  Ward en John van hun kant doen al het mogelijke om zowel De Stromannen als Homo Erectus te stoppen en de gruwel te doen ophouden. Maar dit zonder te weten hoe de verhoudingen tussen deze laatsten liggen…

  Bij het lezen van dit boek blijkt duidelijk dat het aan te raden valt om de boeken in de juiste volgorde te lezen. Als je op voorhand “De Stromannen” niet gelezen hebt, mis je toch heel wat van het verhaal.
  Ook “Het Oudste Offer” is opgebouwd rond verschillende verhaallijnen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Lange tijd lopen ze parallel en alleen tegen het einde begint de lezer de raakpunten te ontdekken.
  Het einde is…wel…ik kijk uit naar deel 3.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 3 aliens online.

copyright © 2003 - 2022 ERIC'S BOEKENSITE