woensdag 27 oktober 2021 21:31:13

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie Frederick Forsyth

  • Frederick Forsyth
  • Brits
  • donderdag 25 augustus 1938 (83 jaar)
  • Ashford, Kent, Verenigd Koninkrijk
  • http://www.frederickforsyth.co.uk/
 

Van Frederick Forsyth zijn er 19 boeken op Eric's Boekensite.

 

Frederick Forsyth werd geboren op 25 augustus 1938 in Ashford, Kent, Engeland en studeerde aan de Tonbridge school, en later aan de Granada University in Spanje. Na 5 maanden in Spanje keerde hij terug naar Engeland waar hij zich op 5 mei 1956 aansloot bij de RAF als 1 van de jongste piloten. (19 jaar). Hij bleef in het leger tot 1958, waarna hij gedurende 3,5 jaar ging werken als correspondent voor de Eastern Daily Press in Norfolk.

In 1961 werd hij correspondent voor Reuters, eerst in Parijs, nadien in Oost-Duitsland, Czechoslovakije en Hongarije.
Deze posten leverden hem veel informatie voor zijn latere boeken. Na zijn terugkeer in Londen in 1965, begon hij als radio- en televisiejournalist voor de BBC.
Als assistent diplomatiek correspondent versloeg hij de Biafra-Nigeria oorlog en leerde zodoende veel over de internationale politiek en de wereld van de huurlingen. In 1968 verliet hij de BBC en keerde terug naar Biafra als freelance oorlogsverslaggever en nadien als correspondent voor de Daily Express, Evening Standard en Time magazine. Gedesillusioneerd door de gevolgen van de oorlog keerde hij in 1970 terug naar Londen waar hij begon aan zijn eerste roman: The Day of the Jackal die hij in 35 dagen schreef. De meeste uitgeverijen zagen niets in dit boek totdat het uiteindelijk toch door Hutchinson werd uitgebracht. De rest is geschiedenis…
Frederick Forsyth spreekt naast Engels vloeiend Frans, Duits en Spaans en heeft veel gereisd in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Deze ervaringen vinden we terug in de authenticiteit van zijn boeken.

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn 1 bezoeker, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2021 ERIC'S BOEKENSITE