maandag 17 januari 2022 12:19:33

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie Melissa Vandeputte

  • Melissa Vandeputte
  • Belgisch
  • vrijdag 20 oktober 1972 (49 jaar)
  • Oostende, West-Vlaanderen, België
 

Van Melissa Vandeputte zijn er 4 boeken op Eric's Boekensite.

 

Melissa over Mel :
Ik ben met schrijven begonnen zodra ik leerde schrijven. Onmiddellijk begon ik alles neer te pennen, waaronder een groot aantal dag- en nachtboeken. Je kan wel zeggen dat ik een maniak ben op het gebied van woorden bewaren. Daarmee wil ik zeggen dat ik alles nog in mijn bezit heb. Alle briefwisseling, vanaf de leeftijd van 10 jaar ongeveer, kleine briefjes die in de klas stiekem werden doorgegeven. Zelfs nog alle liefdesbrieven. Ik denk dat ik ongeveer 10 jaar oud was toen ik begon met toneelstukken schrijven, die dan uiteraard door mij en mijn vriendinnen werden opgevoerd. Kinderboeken, liefdesromannetjes en gedichten volgden al snel. Later, in mijn pubertijd, werd duidelijk dat ik me het beste voelde wanneer ik pure fictie schreef, horror, thrillers, SF en fantasie.

Ik denk dat het in 1996 was toen ik meedeed met een leuk initiatief, namelijk “de beurs van het onuitgegeven boek” in Leuven. Je kon voor een zacht prijsje je boeken laten drukken en verkopen op die beurs. Ik heb toen meegedaan met 3 boeken; een SF, een fantasie en een bundel van korte thrillerverhalen. Daar ontmoette ik eveneens de editor van een SF en fantasie tijdschrift, Cerberus of ook wel Flanders Fantastic heette het (nu enkel nog een online magazine). Hij vroeg me om te schrijven voor zijn blad. Ik hield me vooral bezig met artikels over het paranormale en er verschenen ook enkele korte verhalen van mijn hand.
Door het verhuizen naar Nederland stopte ik met het schrijven voor Flanders Fantastic maar kreeg algauw een nieuwe aanbieding. Voor een plaatselijk krantje heb ik gedurende enkele jaren een column geschreven over mijn grappige wedervaringen als Belgische wonende in Nederland. Ook weer door het verhuizen naar Oostende ben ik dit gestopt.
Terug in Oostende, in 2003, kreeg ik op een vroege morgen, toen ik nog lag te peinzen in bed, het idee voor de Fantasiejagers. Tot ergernis van mijn man, ben ik gelijk uit bed gesprongen en ben beginnen schrijven, de hele morgen lang.
Tijdens het schrijven van de fantasiejagers had ik onmiddellijk, al bij de eerste pagina’s, het gevoel dat dit mijn boek zou worden. Ik werd meegesleept door de wereld die ik bedacht en dacht vaak: dit boek moet gewoon uitgegeven worden. Bij mijn eerdere verhalen had ik dit veel minder. Het kostte me niet veel moeite om te schrijven, want het schreef zichzelf. Ik voelde me meer een typiste dan een schrijfster.
Dromen en de slaap hebben me reeds gefascineerd sedert mijn kindertijd. Ik schreef en analyseerde mijn dromen en nachtmerries al heel jong. Tijdens mijn studies psychologie gingen al mijn werkstukken en ook mijn scriptie over de slaap of dromen. Later had ik het geluk de wetenschappelijke kant van de slaap te mogen ontdekken toen ik werkte als slaapanaliste en wetenschappelijk onderzoekster in slaapcentra, zowel in Antwerpen als in Den Haag (wetenschappelijke artikels die gepubliceerd zijn in o.a. “Sleep Medicine” werden geschreven onder mijn naam: Melissa Vandeputte).
Dat zit uiteraard verwerkt in de boeken van De Fantasiejagers, maar ook mijn fascinatie voor het paranormale, ufologie en de mythen uit verschillende culturen. Als psychologe kon ik het ook niet nalaten wat moraal en ethiek in het boek te verwerken.
Laatst bedacht ik dat ik zowel op het gebied van hobby’s als op professioneel vlak al heel wat diverse zaken heb uitgeprobeerd. Ik ben nogal nieuwsgierig van aard en voel geregeld de behoefte om nieuwe dingen uit te proberen met altijd in mijn achterhoofd: je leeft maar één keer, dus benut dat leven dan ten volle. Mijn moeder zei me vroeger vaak: je leeft te snel, op een dag loop je jezelf nog voorbij. Maar ondanks alles wat ik al beleefd en beoefend heb is er toch één gigantisch rode draad die mijn leven kenmerkt en dat is het schrijven. Van die drug heb ik nooit kunnen afkicken en het is voor mij even essentieel als ademen.
Verdere hobby’s waar ik met tussenpozen mijn tijd aan besteed zijn piano, schilderen, pottenbakken, ju-jitsu, lezen, films en reizen.
Je hebt twee typen schrijvers: degene die het verhaal al compleet kennen en het dan uitschrijven en organische schrijvers. Ik ben een organisch schrijfster. Dat wil zeggen dat ik al schrijvend het verhaal vorm geef en nooit weet hoe het verhaal zal eindigen of zal verlopen. Het ene idee rolt uit het andere. Ik wil ook verrast worden door de ontwikkelingen en het plot. Als een nieuw idee opborrelt en perfect aansluit bij het vorige, dan kan ik daar aangenaam door verrast worden en het is een geweldige stimulans.

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn 1 bezoeker, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2022 ERIC'S BOEKENSITE