woensdag 18 mei 2022 05:13:52

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie Michael Marshall Smith

  • Michael Phillip Marshall Smith
  • Brits
  • maandag 3 mei 1965 (57 jaar)
  • Knutsford, Cheshire, Verenigd Koninkrijk
  • http://www.michaelmarshallsmith.com/
 

Van Michael Phillip Marshall Smith zijn er 8 boeken op Eric's Boekensite.

 

Alhoewel in Engeland geboren, groeide Michael Marshall Smith op in de Verenigde Staten waar zijn vader docent was in Illinois en nadien in Florida. Hij voelt zich vandaag nog naar eigen zeggen een halve Amerikaan. Tijdens zijn adolescentie vertoeft hij ook nog een jaar in Zuid-Afrika en een jaar in Australie vooraleer terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk.

Zijn studies filosofie, Sociale & Politieke wetenschappen aan het King’s College in Cambridge weerhouden hem niet om veel tijd te spenderen aan zijn passies : komedie (die hij beoefent in een theatergezelschap), vrije radio en informatica (hij heeft voornamelijk een passie voor de eerste Apple Macintosh)
Als liefhebber van klassieke SF (Isaac Asimov, Arthur C. Clarke) geeft hij nog liever toe aan het horror-genre (Ramsey Campbell, Nicholas Royle, Clive Barker). Na het lezen van “de Talisman” van Stephen King en Peter Straub beslist hij om zelf te gaan schrijven.
Bij het schrijven van zijn eerste roman besluit hij in het horror-genre te blijven, maar algauw leidt zijn inspiratie hem naar een soort crime/misdaadverhaal binnen een SF kader. (Michael is ook fan van Jim Thompson en James Ellroy). Deze stijl blijkt een groot succes te zijn want “Enkele Reis” wordt onmiddellijk uitgegeven door de eerste uitgever die hij contacteert en wordt een groot succes. In 1995 wint hij er zelfs de August Derleth prijs mee.
Op snelle en zeer onverwachte manier verschijnt Michael Marshall Smith hiermee op het SF toneel. Zijn boeken hebben nochtans een hele eigen stijl : Crime verhaallijnen binnen een cyberpunk omgeving doorweeft met horrorscènes. Maar ze worden geapprecieerd door de kritiek, het publiek en zelfs Hollywood. De filmrechten voor zijn tweede roman “Vervangers” werden door Dreamworks Studios van Stephen Spielberg gekocht en zouden verfilmd worden. Zijn derde roman “Onder Ons” trekt dan weer de aandacht van de Warner Bros Studios…
Vandaag leeft Michael Marshall Smith samen met zijn vrouw Paula en zijn 2 katten ( katten zijn een andere passie van hem) in het noorden van London. In zijn van computers vergeven bureau werkt hij aan zijn volgende roman.

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2022 ERIC'S BOEKENSITE