zondag 28 februari 2021 16:42:01

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie Pierre Boulle

  • Pierre Francois Marie-Louis Boulle
  • Frans
  • woensdag 21 februari 1912
  • Avignon, Vaucluse, Frankrijk
  • zondag 30 januari 1994 (81 jaar)
  • Paris, Paris, Frankrijk
  • http://extranet.pierreboulle.fr/
 

Van Pierre Francois Marie-Louis Boulle is er 1 boek op Eric's Boekensite.

 

Pierre Boulle, die blijkbaar meer bekend is in …
…de Verenigde Staten dan in zijn geboorteland was ingenieur. Hij studeerde aan de “Ecole Supérieure d’Electricité” en ging al snel na zijn studies in Maleisië werken.

In 1939 werd hij gemobiliseerd en ging voor het Franse leger vechten in Indochina. In 1941 vervoegde hij de Franse Resistance (FFL : Forces Françaises Libres) in Maleisië waar hij tegen de Japanse bezetting vocht.
In 1943 werd hij gevangen genomen en zijn ervaring als krijgsgevangene vormde later de basis voor het boek “Le pont de la rivière Kwai”. In 1944 slaagt hij erin te ontsnappen en vervoegt hij de Engelse Special Forces tot aan het einde van de 2de wereldoorlog. Zijn daden tijdens de oorlogsjaren hebben ervoor gezorgd dat hij werd onderscheiden met de “medaille d’officier de la legion d’honneur, de la Croix de Guerre en de medaille de la résistance”. Vooraleer terug naar Frankrijk te keren werkte hij na de oorlog nog geruime tijd in Maleisië en Kameroen en vestigde zich uiteindelijk in 1950 in Parijs als Schrijver. Zijn meest bekende boeken ” Le pont de la rivière Kwai ” en ” La planète des singes ” werden respectievelijk in 1957 en 1967 in Hollywood verfilmd.

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn 1 bezoeker, geen leden en 4 aliens online.

copyright © 2003 - 2021 ERIC'S BOEKENSITE