donderdag 21 oktober 2021 00:01:57

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie Robin Cook

  • Robert Brian Cook
  • Amerikaans
  • zaterdag 4 mei 1940 (81 jaar)
  • New York, New York, Verenigde Staten
  • http://www.robincook.com/
 

Van Robert Brian Cook zijn er 23 boeken op Eric's Boekensite.

 

Robin Cook werd geboren op 4 mei 1940 in New York City, zoon van Edgar Lee en Audrey Cook. Hij besloot al snel om geneeskunde te studeren en behaalde zijn doktersgraad in 1966 aan het Columbia University. Hij werkte als inwonend arts in het operatiekwartier in het Queen’s Hospital in Honolulu (Hawaii) en deed zijn legerdienst in de US Navy waar hij de graag van Lieutenant Commander behaalde. Zijn eerste boek, Year of the Intern, kwam uit in 1972 en is een gevolg van zijn verblijf in Honolulu.

Nadien werkte hij als inwonend arts op de afdeling ophthamologie in het Massachusetts Eye and Ear Infirmary in Boston van 1971 tot 1975. Hij opende eveneens een prive praktijk in het noorden van Boston. Door zijn interesse voor fictie bleef hij verschillende bestsellers lezen om zodoende te bepalen wat de aandacht van mensen trekt. Na het ontdekken van zijn eigen succesformule, besloot hij deze laatste toe te passen en schreef zijn roman Coma dat heel snel een bestseller werd en in 1978 verfilmd werd.
Robin Cook schrijft romans gebaseerd op actuele medische ontwikkelingen/problemen met als doel zijn lezers te informeren. Hij kwam tot de conclusie dat hij evengoed een medisch artikel zou kunnen schrijven, maar dat hij meer mensen bereikt als die medische ontwikkelingen/problemen in de vorm van een science fiction boek verschijnen. Ondanks het feit dat zijn verhalen met de tijd meer en meer voorspelbaar blijken, gebruikt hij zijn medische ervaring om duidelijke en zeer gedetailleerde beschrijvingen neer te schrijven. Hij wordt dan ook omschreven als de grondlegger van de medische thriller.
Cook blijft romans schrijven en verdeelt zijn tijd over zijn 2 woningen in Boston en Florida. Hij is 2 maal getrouwd en gescheiden en heeft geen kinderen. Naast het schrijven heeft hij vele andere interesses: hij schildert, duikt, surft en skiet. De meeste van zijn boeken schreef hij in Boston. Hij geeft toe dat hij heel snel schrijft en dit komt hem goed van pas aangezien hij nog steeds praktiserend arts is. Coma werd bijvoorbeeld geschreven in amper 6 weken.

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 3 aliens online.

copyright © 2003 - 2021 ERIC'S BOEKENSITE