woensdag 14 april 2021 18:05:58

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie T. Jefferson Parker

  • T. Jefferson Parker
  • Amerikaans
  • zaterdag 26 december 1953 (67 jaar)
  • Los Angeles, California, Verenigde Staten
  • http://www.tjeffersonparker.com/
 

Van T. Jefferson Parker zijn er 11 boeken op Eric's Boekensite.

 

T. Jefferson Parker is een echte zuid-Californiër…
…werd geboren in Los Angeles en verbleef zijn hele jeugd in Orange County. ( het decor van al zijn verhalen) Hij had wat de meeste mensen een ideale jeugd zouden noemen, wonend in een leuke buurt met ouders en broers en zussen, regelmatige kerkbezoeken, bodysurfing en Amerikaans voetbal, en vele familie-uitstapjes met de station-wagen.

In 1976 behaalde hij zijn graad in Engels op de “University of California” (Irvine) en begon in 1978 aan zijn schrijverscarrière als sportjournalist voor het wekelijkse “The Newport Ensign” Na het verslagen van politie-,cultureel en society nieuws voor de “Ensign”, ging hij werken voor de “Daily Pilot” krant waar hij 3 prijzen (Orange County Press Club award) won met zijn uitstekende artikels.
Gedurende zijn hele journalistieke carrière had Parker de gelegenheid om, dankzij zijn scherpe observatiezin, een hoop ideeën, mogelijke personages en kennis op de bouwen die zouden resulteren in zijn eerste roman “Laguna Heat” (Wraak in Laguna). Deze roman kwam uit in 1985, schreef hij tijdens weekends en vrije avonden, en bracht Parker in 1986 regelrecht in de New York Times bestseller list. (Laguna Heat werd ook verfilmd met Harry Hamlin, Jason Robards and Rip Torn in de hoofdrollen) Parker deed er 5 jaar over om dit boek te schrijven en herschreef het zeker 6 maal vooraleer tevreden te zijn met het resultaat.
Het grote succes van zijn eerste roman bood Parker de gelegenheid om zich full-time op het schrijven toe te leggen en na Laguna Heat volgden 11 andere romans. Onder deze 11 verscheen in 2001 “Silent Joe” (Littekens Van De Nacht) die de Edgar Award won.
Wanneer hij niet werkt houdt Parker ervan om tijd te spenderen aan zijn familie ( Na het op heel jonge leeftijd overlijden van zijn eerste vrouw aan een hersentumor, hertrouwde Parker en heeft nu 2 zoontjes), te wandelen of te jagen en vissen. (Hij wordt ook al eens opgemerkt op openbare tennisvelden).

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2021 ERIC'S BOEKENSITE