zondag 4 december 2022 16:27:25

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie Tom Clancy

  • Thomas Leo Clancy Jr.
  • Amerikaans
  • zaterdag 12 april 1947
  • Baltimore, Maryland, Verenigde Staten
  • dinsdag 1 oktober 2013 (66 jaar)
  • Baltimore, Maryland, Verenigde Staten
  • http://www.tomclancy.com/
 

Van Thomas Leo Clancy Jr. zijn er 13 boeken op Eric's Boekensite.

 

Tom Clancy werkte na zijn studies aan het Baltimore’s Loyola College een tijd lang als verzekeringsmakelaar in Maryland. Al sinds zijn studies droomde hij echter om een boek te schrijven en in 1984 kwam deze droom uit met het uitbrengen van “The Hunt For The Red October”…

In dit boek maken we voor het eerst kennis met het hoofdpersonage Jack Ryan, ex-effectenhandelaar en CIA medewerker.
Rond Jack Ryan zullen nadien meerdere bestsellers volgen waarvan vele verfilmd zijn. Tom Clancy’s passie voor de zeevaartgeschiedenis en technologie zullen hem helpen bij het schrijven van zijn boeken en we kunnen stellen dat hij de grondlegger is van een nieuw genre : de techno triller. Sindsdien dankt hij zijn succes aan het schrijven van realistische plots gebaseerd op actuele feiten.
Alhoewel hij steeds beweerde zich te baseren op publieke bronnen voor het schrijven van zijn boeken, is het een feit dat hij een graag gezien persoon was in militaire middens. Op die manier kreeg hij toegang tot plaatsen en informatie die hem in staat stelden heel gedetailleerde en realistische plots te schrijven. Naast schrijver was hij ook voorzitter van “Red Storm Entertainment”. Dit bedrijf ontwikkelt videospellen gebaseerd op zijn boeken.

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2022 ERIC'S BOEKENSITE