woensdag 18 mei 2022 06:27:48

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Michael Marshall - Engelenbloed

Vergroot

omslagfotografie

Dominic Forbes

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Ward Hopkins en Nina Baynam houden zich schuil voor de Stromannen – de sinistere broederschap van seriemoordenaars waar Wards tweelingbroer Paul bij hoorde.
Als Nina’s FBI-baas haar hulp vraagt bij een intrigerende nieuwe seriemoordzaak, merken Nina en Ward dat ze gevonden kunnen worden.En vernemen ze dat Paul ontsnapt is…
Wards broer moet hulp gehad hebben, waarschijnlijk van de Stromannen, de schimmige groep voor wie moord een levenswijze is en die achter de dood van Wards ouders zat.
Sinds de moord op zijn dochter is John Zandt geobsedeerd door de Stromannen. Naarmate hij dieper graaft, worden de geheimen waarop hij stuit steeds schokkender en ongelooflijker.
Alleen Nina, Ward en John staan tussen de Stromannen en hun volgende gruweldaad. Wanneer zal de volgende slachting plaatsvinden ? Zal het moorden ooit ophouden ?

 

ISBN : 90-245-5043-2 | NUR : 330 | GENRE : Thriller

 • « Engelenbloed » is een paperback (230x150mm) van 400 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh - Sijthoff in 2006. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2005 in het Verenigd Koninkrijk onder de titel « Blood Of Angels » bij uitgeverij Harper Collins.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Monique Eggermont.

Terugkerende Personages : De Stromannen, John Zandt, Nina Baynam, Ward Hopkins

 • Currently 8.00 op 10

Score: 8.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Engelenbloed »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Engelenbloed is het derde (en naar ik begrepen heb laatste) deel van de “Stromannen” trilogie van Michael Marshall Smith.
  Ook in dit deel volgen we de avonturen van Ward, Nina en John Zandt in hun strijd tegen de stromannen, een schimmige groep mannen en vrouwen die tegen elke vorm van moderne beschaving zijn. Om hun idealen kracht bij te zetten plannen deze laatsten een grootse en bloedige aanslag voor in een poging de moderne maatschappij te ontwrichten…

  Net als in de vorige 2 delen bestaat het boek uit verschillende parallel lopende verhaallijnen die in eerste instantie schijnbaar niets met elkaar te maken hebben. Enkel tegen het einde van het boek beginnen er zich raakvlakken tussen de verschillende verhalen af te tekenen die leiden tot een fantastische ontknoping. Ontknoping waar ik hier niets over mag verklappen natuurlijk…het zou de pret bederven. Maar volgens mij is dit laatste deel open genoeg om, in de toekomst, een vierde deel te schrijven. Tenminste, dat hoop ik toch.
  Smith’s schrijfstijl is meeslepend en de plot ijzersterk. Alhoewel er verschillende “hardere scenes” zijn, kan hij heel vaak humoristisch uit de hoek komen.
  Toch moet het duidelijk zijn dat je beter eerst de 2 andere boeken, De Stromannen en Het Oudste Offer , leest vooraleer aan Engelenbloed te beginnen. Door het grote aantal verwijzingen naar deze eerste 2 delen zou het moeilijker kunnen zijn om echt “in” het verhaal te komen.
  Maar als je Michael Marshall Smith nog niet kent kan dat geen probleem zijn. Deze 3 boeken staan immers garant voor uren leesplezier !

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2022 ERIC'S BOEKENSITE