vrijdag 19 juli 2024 05:27:39

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Stephen King - Mobiel

Vergroot

omslagfotografie

Mark Stutzman

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Het duizelt Clayton Riddell, een tekenaar uit Maine. Eindelijk gaat hij geld verdienen met zijn strips: hij heeft zojuist in Boston een contract getekend. Voor zijn geduldige vrouw heeft hij al een cadeautje gekocht en hij weet ook wat hij zijn zoontje Johnny gaat geven. Hij is in de wolken!
Dat verandert in een oogwenk, door een mobiele beller. Elke mobiele beller, overal ter wereld. Tien uur later zijn de meeste mensen dood of waanzinnig geworden. De overlevenden worden geconfronteerd met verbijsterende chaos, tomeloos geweld en hordes bloeddorstige – ja wat eigenlijk?
Samen met ene Tom en een tiener die Alice heet, ontvlucht Clay het brandende, gedoemde Boston, in een wanhopige poging zijn zoon te bereiken voordat die zijn mobieltje aanzet.
Alleen al in Amerika zijn er 193 miljoen mobiele telefoons. Wie heeft er geen? Deze maar al te plausibele, bloedstollend spannende nieuwe King vraagt niet alleen: `Waar ben je nu?’ maar geeft ook een definitief antwoord…

Voor meer informatie over Stephen King klik je hier

 

ISBN : 90-245-5754-2 | NUR : 332 | GENRES : Horror, Thriller

 • « Mobiel » is een paperback (230x150mm) van 367 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh in 2006. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2006 in de Verenigde Staten onder de titel « Cell » bij uitgeverij Scribner.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Hugo Kuipers.

Sleutelwoorden : GSM, Plaag, Zombie

 • Currently 9.00 op 10

Score: 9.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Mobiel »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Het was nu toch weer enkele jaren geleden dat ik een boek van “The Master Of Horror” ter hand had genomen. Het laatste wat ik van hem gelezen heb, of beter gezegd, waar ik aan begonnen ben, was “De Storm Van De Eeuw”. Dit als filmscript geschreven boek sloeg zo hard tegen dat ik het vrij snel heb weggelegd en…enkele jaren lang geen nieuwe King meer gelezen heb.
  Tot deze dan.

  Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat mijn lieftallige echtgenote het boek heeft gevonden in een 2de hands boekwinkeltje, en dit aan de belachelijke prijs van 6,2 €. Een belachelijke prijs als je de staat van het boek in overweging neemt. Nieuw en ongelezen, zoveel is duidelijk. Ofwel was de vorige eigenaar geen King-fan en heeft die het boek cadeau gekregen. Ofwel voorspelde de staat weinig goeds en was ook dit verhaal beneden alle peil.
  In ieder geval, na het lezen van de korte inhoud werd ik nieuwsgierig en kwam de oude King-fan in mij terug boven. En nu, na het lezen van “Mobiel”, weet ik weer waarom ik een King-fan was en nog steeds ben.

  King laat er met dit boek geen gras over groeien. Van bij het begin vinden afschuwelijke taferelen plaats, moorden en achtervolgingen in een wereld bewoond door krankzinnigen. Oorzaak van dit alles : Een mysterieus signaal dat via GSM op de mensheid wordt losgelaten en deze verandert in hersenloze monsters.
  Natuurlijk heeft niet iedereen een GSM en de gelukkige niet-bezitters vluchten voor hun leven. De start van hun zoektocht naar veiligheid en overleving…

  King bewijst met dit boek wederom dat hij een meesterverteller is die je vanaf de eerste bladzijde kan boeien. “Mobiel” kan ik het beste vergelijken met “De beproeving” (The Stand, voor de puristen) . Een boek dat je niet kunt wegleggen vooraleer de laatste bladzijde is omgedraaid.
  Natuurlijk zijn er ook iets mindere kanten aan het verhaal. Zo had King in mijn ogen bepaalde stukken beter wat verder uitgewerkt. Op het einde weet je bijvoorbeeld nog altijd niet wie er achter “Het Signaal” zit. Maar dat mag de pret niet bederven. Hou je van spanning, fictie en moedige personages…dan zit je met “Mobiel” zeker goed.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE