zondag 4 december 2022 16:41:36

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

  • MIJN VERZAMELING
  • TE LEZEN
  • GELEZEN
  • FAVORIETEN
  • AANGEBODEN
  • VERLANGLIJST

Tom Clancy - Woestijnstorm

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Augustus 1990. Het leger van de Irakese dictator Saddam Hoessein trekt buurland Koeweit binnen en stelt zich dreigend op aan de grens met Saoedi-Arabië. De Verenigde Staten reageren meteen en sturen vliegtuigen, manschappen, tanks en oorlogsbodems naar de Golf om de Saoedi’s bij te staan. Voor het eerst sinds het debacle in Vietnam staan ze weer op het punt betrokken te raken bij een gewapend conflict. En dit keer zijn ze vastberaden om te zegevieren.Aan het hoofd van de geallieerde luchtmacht in de Golf-regio staat generaal Chuck Horner. Horner, inmiddels de vijftig gepasseerd, is een van de beste fighter pilots binnen de Amerikaanse luchtmacht. In Vietnam vloog hij de gevaarlijkste missies en ook nu nog is hij een klasse apart, zoals de veel jongere piloten in dogfights met hun commandant nogal eens moeten ervaren. Nu staat Horner voor de zwaarste opdracht uit zijn leven: Irak vanuit de lucht op de knieën dwingen.
Operatie Desert Storm, die in januari 1991 van start ging, liet een staaltje van militaire kracht zien zoals nog nooit eerder was vertoond. Vanuit de lucht werd Irak onbarmhartig bestookt met de meest geavanceerde hightech wapens ter wereld, zoals lasergestuurde ‘slimme bommen’ die door, voor de radar onzichtbare, Stealth-bommenwerpers werden afgeworpen. De afstraffing door de geallieerde luchtmacht was zo genadeloos dat de Irakese troepen al snel geen schijn van kans meer maakten. Toen de geallieerde grondtroepen uiteindelijk het strijdtoneel betraden, was de oorlog dan ook snel voorbij.

In Woestijnstorm vertellen Tom Clancy, bekend van thrillers als De jacht op Red October, Ongelijke strijd (Patriot Games) en Uur van de waarheid, en luchtmachtgeneraal Chuck Horner het verhaal van de eerste oorlog die hoofdzakelijk vanuit de lucht werd gestreden. Het is een gedetailleerd en opwindend verslag van hoe oorlogen vandaag de dag gevoerd worden, compleet met de details zoals alleen zij die erbij zijn geweest kunnen geven.

Voor meer informatie over Tom Clancy klik je hier

 

ISBN : 90-229-8496-6 | GENRES : Non-Fictie, Techno Thriller, Thriller

  • « Woestijnstorm » is een paperback (235x155mm) van 606 pagina's die werd uitgegeven door A.W. Bruna in 2000. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 1999 in de Verenigde Staten onder de titel « Every Man A Tiger » bij uitgeverij Putnam.
  • De vertaling uit het Engels is te danken aan respectievelijk : Frans Bruning, Sandra van de Ven.

Terugkerend Personage : Chuck Horner
Sleutelwoorden : Dictator, Golfoorlog, Kuweit, Luchtmacht, Saddam Hoessein, Vliegtuig

  • Currently 6.00 op 10

Score: 6.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Woestijnstorm »

Er zijn nog geen recensies ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om als eerste je mening over dit boek te geven.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn 4 bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2022 ERIC'S BOEKENSITE