vrijdag 8 december 2023 20:31:16

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Boris Starling - Wodka

Vergroot

omslagfotografie

Dave King

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Op 23 december 1991, de dag dat Gorbatsjov de opheffing van de Sovjet-Unie en zijn eigen aftreden bekendmaakt, komen de leiders van de drie grootste misdaadorganisaties van Moskou bij elkaar om het territorium te verdelen. De Tsjetsjeense bendeleiders, alom nog meer gevreesd dan hun Russische collega’s, doen hetzelfde.
De nieuwe president van Rusland ziet dat het tijd is voor een daad – de privatisering van wodkadistilleerderij Rode oktober, de beroemdste van allemaal. De opdracht daartoe gaat naar de Amerikaanse topconsultante Alice Liddell, jong, aantrekkelijk en aan de drank.

Dat ze gewend is veel te drinken, maakt haar werk gemakkelijker. Dat ze een hartstochtelijke affaire begint met Lev, de directeur van Rode Oktober, strooit echter roet in het eten, zeker als Alice er achter komt dat hij zojuist is gekozen tot opperbaas van de Russische maffia. Tegelijk raakt Moskou in de ban van een seriemoordenaar, waarvoor de gewetensvolle politie-inspecteur Juku Irk geen partij lijkt te zijn. Tot hij steun krijgt van de leden van Lev’s misdaadorganisatie…

Voor meer informatie over Boris Starling klik je hier

 

ISBN : 90-225-3844-3 | NUR : 332 | GENRE : Thriller

 • « Wodka » is een paperback (225x150mm) van 590 pagina's die werd uitgegeven door Uitgeverij M in 2004. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2004 in het Verenigd Koninkrijk onder de titel « Vodka » bij uitgeverij Harper Collins.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Monique Eggermont.

Sleutelwoorden : Maffia, Politiek, Seriemoordenaar

 • Currently 10.00 op 10

Score: 10.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Wodka »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Wodka is een boek dat passie uitademt. Passie voor Rusland, de Russische mentaliteit en de mensen aldaar. Ik heb de 2 vorige boeken van Boris Starling (Messias en Storm) ook gelezen en alhoewel ik die ook schitterend vond, halen ze in mijn ogen het niveau van Wodka niet. Wodka is veel meer dan een thriller. Het geeft een beeld van het Rusland van nu, zonder te verbloemen of kritiek te uiten. Ik weet natuurlijk niet of alles realistisch is (ik ben er zelf dan ook nooit geweest), maar het komt toch zeker zo over. De plot zelf steekt wederom heel goed in elkaar, met een verassende ontknoping, en je begint gaandeweg echt sympathie te voelen voor “de slechteriken”.
  Verder zal ik in de toekomst, na al wat ik in het boek opgestoken heb, wodka zeker anders bekijken dan dat drankje dat je in cocktails gebruikt. In ieder geval is dit boek in mijn ogen zeker een 10 waard en raad ik iedereen aan het te lezen.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 3 aliens online.

copyright © 2003 - 2023 ERIC'S BOEKENSITE