zaterdag 22 juni 2024 10:59:35

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie David Baldacci

  • David Baldacci
  • Amerikaans
  • vrijdag 5 augustus 1960 (63 jaar)
  • Richmond, Virginia, Verenigde Staten
  • http://davidbaldacci.com/
 

Van David Baldacci zijn er 7 boeken op Eric's Boekensite.

 

David Baldacci werd geboren in Richmond, Virginia.
Hij studeerde politicologie aan de Virginia Commonwealth Universiteit waar hij in 1982 magna cum laude afstudeerde. Daarna studeerde hij rechten aan dezelfde universiteit. Hij studeerde af in 1986.

Tijdens zijn studie had David Baldacci verschillende baantjes, zoals verkoper van stofzuigers, beveiligingsbeambte en bouwvakker. Na zijn studie werkte hij als advocaat aan de rechtbank en was negen jaar bedrijfsjurist in Washington DC bij drie verschillende firma’s.
Na het overweldigende succes van zijn debuutthriller Absolute Power (Het recht van de macht) besloot hij zich fulltime aan het schrijven te wijden. David Baldacci woont in Noord-Virginia met zijn vrouw en kinderen. Behalve in het land van zijn voorouders (Italië) publiceert hij zijn werk onder zijn eigen naam.
Het recht van de macht (Absolute Power) en de verfilming daarvan maakte David Baldacci plotsklaps tot een zeer populaire auteur. Zijn vier volgende thrillers Op eigen gezag (Total Control), Duister lot (The Winner), Vuil spel (The Simple Truth) en Onder druk (Saving Faith) deden zijn populariteit nog meer stijgen.

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn 1 bezoeker, geen leden en 4 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE