zondag 21 april 2024 06:21:39

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

Polare Of… De Slegte…

dinsdag 5 augustus 2014 om 14h33

Afgelopen weekend kon ik het weer niet laten en ben ik even binnengesprongen bij één van mijn vaste boekhandels nl : de Slegte, ex-Polare, ex- de Slegte :-)
Het Polare verhaal, met de overnames van de Selexyz boekhandels in Nederland en de de Slegte vestigingen in België door de investeringsmaatschappij ProCures heeft regelmatig de kranten gehaald en is zeker bekend bij de boekenliefhebbers. En niet alleen bij de boekenliefhebbers, ook muziek- en filmliefhebbers zullen van ProCures gehoord hebben… aangezien dezelfde investeerders er blijkbaar voor gezorgd hebben dat ook Free Record Shop de deuren mocht sluiten…

Als doodgewone klant zul je er nooit achtergekomen wat hier juist gebeurd is… je wordt alleen geconfronteerd met het resultaat… wederom minder keuze in het boekenlandschap…
Persoonlijk was ik dan ook heel blij dat in Vlaanderen de Polare winkels terug eigendom werden van de Slegte. (en als ik personeelsleden hun mening vraag, ben ik duidelijk niet alleen :-) )
Bij de 2de hands spannende boeken, mijn geliefkoosde afdeling, kan je duidelijk zien dat er terug een nieuwe, of moet ik zeggen een oude, vertrouwde wind waait… er is terug keuze !
Daar waar de afgelopen maanden niet veel beweging te bespeuren was zijn er nu regelmatig “nieuwe” titels te verkrijgen en zien de boekenplanken er niet meer zo troosteloos uit… er blijkt weer leven in de brouwerij te zijn.
Hopelijk blijft dit nu ook zo want, spijtig genoeg, er verdwijnen heel veel 2de hands boekenzaken. En als lezer/verzamelaar vraag ik mij af hoelang ik nog het plezier zal hebben om tussen oude boeken te kunnen snuffelen…

PS : mijn laatste aanwinst is Het Magdalena Complot van Jim Hougan. Naar dit boek was ik al lang op zoek aangezien ik ook een fan ben van de meer bekende John Case… pseudoniem van het schrijversechtpaar Jim en Carolyn Hougan van wie ik alle boeken reeds verslonden heb.
Kleine tip : ben je zelf ook op zoek naar dit boek ? bij de Slegte in Antwerpen lagen er na mijn vertrek nog 2 exemplaren 😉

 
 

Nieuwste Boeken

 
reacties op deze blog...

Er zijn nog geen reacties ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om als eerste te reageren.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 4 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE