maandag 20 mei 2024 20:52:04

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

  • MIJN VERZAMELING
  • TE LEZEN
  • GELEZEN
  • FAVORIETEN
  • AANGEBODEN
  • VERLANGLIJST

A.J. Quinnell - Gevecht In Het Duister

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

In een belangrijk Centraalamerikaans land hebben door Cuba gesteunde guerilla’s de macht overgenomen. De Amerikaanse ambassadeur wordt gevangen gehouden. En de president van de VS staat voor de keuze : haal hem eruit of dood hem.
In een kamer met ratten wordt Jason Peabody, eminent ambassadeur, geconfronteerd met een briljante, jonge beschermeling van Fidel Castro, Jorge Calderon. Jong genoeg om de zoon van Peabody te kunnen zijn, en zeker diens gelijke in een geestelijk gevecht om het geheim achter een CIA-operatie tegen Cuba. Ze hebben een deadline van eenentwintig dagen. En Calderon stelt zichzelf voor de taak – om Peabody eronder te krijgen – zonder zijn toevlucht te nemen tot fysieke marteling.
Ondertussen, in Washington, wordt de president heen en weer geslingerd tussen strategen van de CIA, die Peabody willen elimineren, en kolonel Silas Slocum, die gelooft dat hij de ambassadeur en de zeventwintig andere gijzelaars kan redden door een indrukwekkende en gewaagde reddingspoging met “ultra light” geruisloze lichtgewichtvliegtuigjes.
Terwijl deze 2 gevechten plaatsvinden, duizenden kilometers van elkaar, stijgt de spanning. Peabody en Calderon veranderen van vijanden in bondgenoten, verenigd door een geestelijke band die verder reikt dan enige ideologie, en doordat beiden zich verraden voelen. Slocum leidt zijn mannen uitendelijk in een overval waarvan hij vindt dat dit zijn plicht is, en die van hen allen helden zou kunnen maken…of lijken.

 

ISBN : 90-508-7028-7 | GENRES : Spionage, Thriller

  • « Gevecht In Het Duister » is een paperback (225x150mm) van 208 pagina's die werd uitgegeven door Centerbook in 1989. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 1986 in de Verenigde Staten onder de titel « Siege Of Silence » bij uitgeverij Dutton.
  • De vertaling uit het Engels is te danken aan Ton Scherpenzeel.
  • Currently 10.00 op 10

Score: 10.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Gevecht In Het Duister »

Er zijn nog geen recensies ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om als eerste je mening over dit boek te geven.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE