vrijdag 19 juli 2024 05:07:04

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

FAQ

FAQ, engelse afkorting voor "frequently asked questions" of, in het nederlands, "veelgestelde vragen", is de pagina waarop je antwoorden kan vinden op vragen die bezoekers van de site in het verleden (vaak) gesteld hebben. Ik hoop op deze manier snel een antwoord te bieden aan de vragen die nieuwe bezoekers en/of leden zich stellen bij het bezoeken van Eric's Boekensite.

 

het doel van Eric's Boekensite is...

In mijn beleving kunnen boekenliefhebbers onderverdeeld worden in 2 groepen. De eerste groep zijn mensen die gewoon heel graag lezen. Of het nu een papieren boek is of een electronische versie maakt voor hen niet uit, het gaat om het plezier van het lezen en de onderdompeling in het verhaal.
De tweede groep, waartoe ik zelf behoor, leest uiteraard ook heel graag, maar combineert dit met een passie voor alles wat rond "het boek" draait. Dit zijn typisch de mensen die gewoon kunnen genieten van het kijken naar hun bibliotheek, uren kunnen rondsnuffelen in 2de hands boekenwinkels, genieten van de uitvoering en geur van een nieuw boek, meer willen weten over de auteur van hun favoriete boeken... en heel vaak dezelfde symptomen vertonen als diehard verzamelaars.
En wie verzamelaar zegt, zegt lijstjes, informatie vergaren/zoeken,... en zo komen we tot het eerste doel en de reden van het ontstaan van Eric's Boekensite enkele jaren geleden... informatie delen. En in dit specifieke geval : informatie delen over boeken in het spannende genre die in het Nederlands zijn uitgegeven.

Het tweede doel en de reden voor deze nieuwe versie van Eric's Boekensite is ontstaan door alle mails en berichtjes die ik doorheen de jaren via de site heb mogen ontvangen... Zeker 80% hiervan waren vragen over waar en of een boek nog te verkrijgen was, of ik een boek die ik op de site publiceerde niet wou verkopen,... kortom, vragen van verzamelaars op zoek naar dat éne boek waar ze al jaren naar op zoek zijn...
Met deze vernieuwde versie van de site kan je nu zelf aangeven dat je op zoek bent naar een bepaald boek (kijk maar eens hier : alle gezochte boeken) of zelf oude boeken een tweede leven wilt geven door ze te verkopen, ruilen of weg te geven : alle aangeboden boeken.

Let op : Eric's Boekensite is geen shop geworden ! Het is wel een platform waar aanbieders en verzamelaars van boeken rechtstreeks met elkaar in contact kunnen komen en rechtstreeks kunnen onderhandelen over het ruilen, kopen/verkopen of weggeven van boeken die niet meer 1-2-3 te vinden zijn bij de reguliere boekhandelaars.
Bijkomend heb ik, op sommige persoonlijke boeken na die ik zelf ook via de site aanbied, geen informatie, financieel belang, zeggenschap, of verantwoordelijkheid over de door de leden aangeboden of gezochte boeken.

 
het leden-systeem...

Het internet is een fantastisch medium en doorheen de jaren is het er steeds gemakkelijker op geworden om zelf een site te ontwerpen en een aanwezigheid op het web te creëren. De evolutie van de technologie en de vele gratis hulpmiddelen of tools die voorhanden zijn zorgen ervoor dat technische kennis geen barrière meer vormt om op het web aktief te zijn.
Maar zoals altijd heeft ook deze evolutie een negatieve keerzijde : de steeds stijgende aantallen spammers en spambots. Mensen die plezier beleven aan het degraderen of vernielen van het werk van anderen door ongepaste berichten te plaatsen of door te proberen in te breken in websites.
Aangezien er op Eric's Boekensite heel veel mogelijkheden zijn tot interactie (plaatsen van recensies, stemmen op boeken,...) heeft het verleden mij geleerd dat, spijtig genoeg, de site een geliefd doelwit van deze spammers en/of hackers is.
Om die reden maakt Eric's Boekensite gebruik van een leden-systeem waar registratie via een geldig email adres verplicht is indien men gebruik wilt maken van de verschillende functionaliteiten. Het raadplegen van alle informatie op de site is en blijft vrij toegankelijk, en dit ook voor diegenen die zich niet wensen te registreren. Maar functionaliteiten zoals bijvoorbeeld het plaatsen van reacties of het bijhouden van je eigen verzameling blijven voorbehouden aan geregistreerde leden.

 
de verschillende functionaliteiten zijn...

Als bezoeker van de site heb je vrij toegang tot alle informatie die er op de site te vinden is. Ik nodig je uit zelf een kijkje te nemen op bijvoorbeeld de boeken of auteurs pagina voor een eerste kennismaking met de beschikbare informatie. Ik ben dagelijks bezig nieuwe boeken en auteurs toe te voegen en heb heel wat ideeën voor toekomstige bijkomende informatiebronnen... kom dus regelmatig nog eens langs om de veranderingen te ontdekken.
Als lid van Eric's Boekensite heb je nog bijkomende mogelijkheden. Zo kan je :

  • de zoekmachine van de site gebruiken
  • recensies plaatsen bij boeken
  • stemmen op boeken
  • reageren op updates en/of blogberichten
  • je eigen verzameling bijhouden
  • je gelezen of nog te lezen boeken bijhouden
  • je favoriete boeken bijhouden
  • je verlanglijst bijhouden en publiceren
  • boeken die je wilt verkopen, ruilen of weggeven publiceren

Zoals je zelf kan zien zijn er heel wat mogelijkheden en toegang tot bijkomende functionaliteiten voor leden weggelegd. Dus... waar wacht je nog op om lid te worden ?

 
is dit allemaal gratis ?

Ah, eindelijk een eenvoudige vraag waar ik een eenvoudig antwoord op kan geven : JA.
Het gebruik van de site en al de functionaliteiten is gratis. Eric's Boekensite is een hobby en zoals "ze" zeggen : een hobby mag wat kosten...
Dus zolang er geen duizenden leden en miljoenen pageviews zijn waardoor mijn huidige infrastructuur wel eens door de knieën zou kunnen gaan, zie ik geen reden hier iets aan te veranderen.
Wat niet wegneemt dat je je appreciatie of betrokkenheid met dit project altijd mag laten blijken door af en toe te klikken op de advertenties die je links en rechts op de site zie verschijnen... De adverteerdes en ikzelf zullen je hiervoor heel dankbaar zijn.

 
bijdragen aan de site...

Momenteel vormt mijn eigen verzameling boeken de basis voor Eric's Boekensite en, alhoewel ik zelf best trots ben op deze verzameling, ben ik mij er terdege van bewust dat dit maar een microscopisch deel is van wat er in België en Nederland wordt uitgegeven. Ben je dus zelf een verzamelaar en zou je graag informatie bijdragen tot de site dan hoor ik het graag van je via dit formulier.

zelf een vraag ?

Heb je geen antwoord kunnen vinden op je vraag ? Aarzel dan niet om ze aan mij te stellen via dit formulier

 
 

nog geen lid ?

Een nieuwe gebruikersnaam en een wachtwoord aanvragen kan je doen door je te registreren als nieuw lid via deze pagina.
Registreren als lid en het gebruik van de site zijn volledig gratis en dienen enkel om spam en flauwe grappenmakers te weren.

 

nieuwste leden...

 
 

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE