vrijdag 19 juli 2024 04:34:35

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

Als je hier via een zoekmachine bent aanbeland...
...betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat je op zoek bent naar informatie over thrillers en spannende boeken...en dan ben je hier op het juiste adres !

Ik ben deze site in 2003 begonnen met het idee een overzicht te publiceren van alle boeken die ik bezit EN... gelezen heb.
In eerste instantie was het een leuke combinatie van m'n twee grootste hobby's nl: lezen en webdesign... alhoewel ik eerlijk moet toegeven dat wat betreft webdesign dit op een amateurniveau gebleven is.
Verder bood het me de gelegenheid om eindelijk eens een inventaris van mijn bibliotheek op te stellen en zodoende geen dubbels meer aan te schaffen. (alhoewel dat laatste schijnbaar ook nog niet op punt staat :-) )
Ondertussen is er echter al heel wat meer te vinden op deze site zoals biografieƫn, recensies, hopen links en wie weet wat nog meer in de toekomst...
Ook de stapel nog-te-lezen boeken groeit elke dag waardoor het basisidee om boeken te publiceren die ik bezit EN gelezen heb een beetje op de achtergrond is geraakt. (Getuige daarvan de boeken zonder waardering, en dus ook nog niet gelezen)
Verder blijkt dat mijn vrouwtje Anne, die dezelfde passie voor het genre heeft, ook nog enkele favoriete auteurs heeft waar ik persoonlijk nog niet aan toegekomen ben...en de nog-te-lezen stapel zodoende nog wat verhoogt.
Kortom, de hobby lijkt een beetje uit de hand te lopen...
In ieder geval, de rode draad blijft en je zult op deze site een hoop info vinden over boeken, auteurs en, in het algemeen, de wereld van het spannende boek.
Ik wens je een prettig verblijf op de site, veel leesgenot en nieuwe ontdekkingen, en ik hoop uiteraard dat dit niet je laatste bezoek is.
Oh ja, vooraleer ik het vergeet, voor m'n ego en zelfbevestiging is het altijd leuk als je je verwondering, adoratie, blijk van sympathie, dankbaarheid of gewoon je ( uiteraard overwegend positieve šŸ˜‰ ) opmerkingen doorstuurt via dit formulier.

Als je hier eerder bent geweest...
...zal je gemerkt hebben dat de hele site een opvallende gedaanteverwisseling heeft ondergaan.

Eric's boekensite is al onafgebroken online sinds 7 september 2003 (nogmaals een welgemeende dankuwel aan diegenen die mij een berichtje gestuurd hebben voor het 10-jarig bestaan) en dit betekent dat er in de coulissen vaak en veel aanpassingswerk werd verricht. Hier rechts kan je zelf zien hoe de site is geƫvolueerd doorheen de jaren, van de eerste stappen op basis van 100% HTML pagina's tot een zelf ontwikkeld CMS-systeem in PHP in 2008.
Deze laatste versie bood de bezoekers de mogelijkheid om zelf recensies te schrijven en boeken te quoteren maar werd al vrij snel moeilijk te onderhouden. De verschillende scripts in PHP vormden een geliefd doelwit voor hackers en flauwe grappenmakers en het kostte me steeds meer tijd om de site te updaten en alle spamberichten te wissen. Uiteindelijk werd de hele site in 2009 opnieuw gehackt en moest ik noodgedwongen de functies voor het posten van berichten (ook het forum) desactiveren... wat het geheel uiteindelijk terugbracht tot een vrij statische website zonder interactiviteit met de bezoekers... Eerlijk gezegd was de zin om verder te doen met de site toen een beetje over...
Maar zie, het bloed kruipt waar het niet kruipen kan... Van 2009 tot half 2013 heb ik, omwille van een druk professioneel leven, weinig aan de site gedaan. Maar dit betekent niet dat er geen voorbereidingen werden getroffen voor een nieuwe versie :-)
Het was voor mij ondertussen wel duidelijk dat een zelfgeschreven CMS-systeem een onhaalbare kaart was. Je blijft uiteindelijk achter de feiten aanhollen en op je eentje kan je nooit een compleet veilig script ontwikkelen en onderhouden. Om die reden ben ik beginnen zoeken naar een kant-en-klaar CMS systeem waarmee ik mijn boekensite nieuw leven kon inblazen en algauw viel de keuze op Drupal... maar gezien de lange leercurve van dat pakket besloot ik eerst wat te oefenen met mijn andere site : Eric's Fotosite.
Alles ging goed, dankzij mijn fotosite leerde ik relatief snel hoe Drupal in elkaar stak en eind 2013 kwam er zelfs een eerste nieuwe versie van Eric's Boekensite online...
En toen las ik op de site van Drupal dat de volgende versie, Drupal 8, een hoop zaken die ik net geleerd had op een totaal andere manier zou aanpakken...
Aangezien Drupal niet echt synoniem staat voor gemakkelijke upgrades besloot ik het over een totaal andere boeg te gooien en mijn licht te gaan opsteken bij Wordpress.
Het feit dat je nu deze pagina kan lezen betekent dat de overstap naar Wordpress succesvol is verlopen en ik hoop dan ook dat je de nieuwe functionaliteiten en looks kan waarderen.
Oh ja, de oplettende bezoeker zal merken dat nog niet alle boeken die op de oude site te vinden waren reeds op deze nieuwe versie staan. Dit komt doordat de databasestructuur van beide sites heel verschillend is en ik dan maar ineens van de gelegenheid gebruik maak om voor elk boek de informatie te controleren...Bijkomend zijn er heel wat nieuwe functionaliteiten aan de site toegevoegd waarvan ik hoop dat je ze nuttig zal vinden... maar die de nodige testen moeten ondergaan vooraleer echt "live" te gaan. (bij vragen over deze nieuwe functionaliteiten neem je best een kijkje op de FAQ-pagina.)
Kortom, momenteel schat ik dat de site volledig zal overgezet zijn tegen juli-augustus 2014, en dat de nieuwste functionaliteiten tegen eind 2014 operationeel zullen zijn. Kom dus zeker geregeld een kijkje nemen of registreer je nu alvast als nieuw lid van Eric's Boekensite.

 
2003
 
2005
 
 
2008
 
2013

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE