dinsdag 25 juni 2024 09:54:45

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie Carl Hiaasen

  • Carl Hiaasen
  • Amerikaans
  • donderdag 12 maart 1953 (71 jaar)
  • Plantation, Florida, Verenigde Staten
  • http://www.carlhiaasen.com/
 

Van Carl Hiaasen zijn er 8 boeken op Eric's Boekensite.

 

Carl Hiaasen, geboren en getogen in Zuid-Florida, woont tegenwoordig in Tavernier, in het hartje van de Florida Keys. (Zijn grootvader verliet de kleine Noorse gemeenschap in North Dakota in de jaren 20 om zich in Plantation, aan de rand van de Everglades te vestigen) Hij heeft de Emory University bezocht en is in 1974 afgestudeerd in journalistiek aan de universiteit van Florida in Gainesville.

Hiaasen begon zijn journalistieke loopbaan met het schrijven van zonderlinge artikelen (‘Vuilnisman voor een dag’) voor Cocoa Today (nu de in Melbourne gevestigde Florida Today). In 1976 trad hij in dienst bij The Miami Herald en sinds die tijd is hij verslaggever voor de algemene redactie, de zondagseditie en het onderzoeksteam. Als medewerker van het onderzoeksteam van The Miami Herald heeft Hiaasen meegewerkt aan onthullingen over gevaarlijke artsen in Florida, landcorruptie in de Florida Keys en drugssmokkel in de Bahama’s en Key West. Momenteel is hij stadscolumnist voor de krant en zijn veelvuldig bekroonde columns over nietsontziende ontwikkelingsprojecten, monsterlijke zakelijke praktijken en corrupte politici hebben meegeholpen de burgers van Florida inzicht te geven in wat er speelt.
In het begin van de jaren tachtig begon Hiaasen met het schrijven van fictie. Zijn eerste roman Hoogseizoen werd in 1986 uitgegeven en door GQ Magazine ‘één van de tien beste reisboeken aller tijden’ genoemd. Louise Bernikow schreef in Cosmopolitan over Hiaasens debuut: ‘Ongelooflijk grappig – je huilt van het lachen ondanks zwaarwegende thema’s als de vernietiging van het milieu en de niets ontziende praktijken van projectontwikkelaars.’ Tony Hillerman noemt Hiaasen ‘de Mark Twain van de misdaadroman’. En volgens Donald Westlake is Hiaasen ‘zo goed dat hij verboden zou moeten worden’. The Times ten slotte, noemde hem ‘de grappigste crime-auteur ter wereld’.
Carl Hiaasen heeft inmiddels een flink aantal bestsellers geschreven en is voorts de auteur van Team Rodent, een onthullend essay over de Disney-onderneming in Florida. Onlangs is door de University Press of Florida onder de titel Kick Ass een selectie van Hiaasens columns gepubliceerd.
Hiaasen is tevens tekstdichter en co-auteur van twee nummers – ‘Seminole Bingo’ en ‘Rottweiler Blues’ – op het album Mutineer van Warren Zevon.

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE