maandag 27 mei 2024 23:10:17

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie Dan Brown

  • Daniel Brown
  • Amerikaans
  • maandag 22 juni 1964 (59 jaar)
  • Exeter, New Hampshire, Verenigde Staten
  • http://www.danbrown.com/
 

Van Daniel Brown zijn er 6 boeken op Eric's Boekensite.

 

2004 is zeker het jaar van de erkenning voor Dan Brown…
…wanneer enerzijds zijn 4 thrillers binnen dezelfde week in de gerenommeerde “New York Times list” verschijnen, en anderzijds zijn “Da Vinci Code” rechtstreeks op de eerste plaats wordt opgenomen. Diezelfde Da Vinci Code behoort nu al tot de top van de meest verkochte boeken aller tijden en werd reeds in meer dan 40 talen vertaald.

Brown is in 1964 geboren is Exeter (New Hampshire). Hij groeide op op de campus van de Philips Exeter Academy, één van de meest prestigieuze kostscholen van Amerika, en is de zoon van een prijswinnend wiskundige en een moeder die religieuze muziek speelde. In zijn jeugd werd hij omringd door de tegengestelde ideeën over wetenschap en geloof. Deze tegenstellingen vormden de inspiratiebron voor “Het Bernini Mysterie”, het eerste boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol.
Brown studeerde Engelse literatuur en Kunstgeschiedenis aan het Amherst College (Massachusetts), waar hij in 1986 zijn diploma haalde. Daarnaast studeerde hij ook nog in het Spaanse Sevilla. Na zijn studie gaf hij -in de voetsporen van zijn vader- enige tijd Engelse les aan de Philips Exeter Academy, waar hij vroeger zelf ook op zat. In 1996 leidde zijn interesse voor codes en geheime diensten tot het schrijven van zijn eerste thriller “Digital Fortress” dat heel snel het nationale nr. 1 e-book werd. Hij breekt echter internationaal door met zijn vierde boek “The Da Vinci Code”, dat in 2004 in talrijke landen (waaronder België en Nederland) maandenlang de bestsellerlijsten aanvoerde. Het boek draait voornamelijk om pseudo-historische complottheorieën en behoort tot het genre van de Fact fiction, waarbij een fictief verhaal wordt verteld tegen een herkenbaar en realistisch decor.
Brown woont in New England en is getrouwd met Blythe, een kunsthistorica en schilderes, die hem altijd vergezeld op zijn research-trips doorheen de hele wereld.

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE