dinsdag 28 mei 2024 00:44:40

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie Nico De Braeckeleer

  • Nico De Braeckeleer
  • Belgisch
  • maandag 8 april 1974 (50 jaar)
  • Dendermonde, Oost-Vlaanderen, België
  • http://www.nicodebraeckeleer.be/
 

Van Nico De Braeckeleer is er 1 boek op Eric's Boekensite.

 

Nico De Braeckeleer had tijdens zijn jeugd voetbal als voornaamste hobby…
Tot 1999 speelde hij veldvoetbal bij KFC Baasrode, daarna ging hij zaalvoetballen. Als kind had Nico een hekel aan lezen. Toen hij 13 jaar was, las hij voor het eerst zonder morren een boek. Geen wonder dat het om een fantasy-boek ging, want dit was lectuur die bij de meeste leraars niet echt in de smaak viel.

Vanaf dat moment leest Nico boeken die bijna allemaal onder te brengen zijn in de genres fantasy, science fiction, mysterie, bovennatuurlijke thriller, magisch realisme, griezel en horror. De verhalen die hij las boeiden hem zo sterk dat hij al vlug zelf korte verhaaltjes begon neer te pennen. Hij droomde ervan ooit schrijver te worden…
Nico studeerde ‘Pers en Voorlichting’. Daarna volgde hij nog de opleidingen ‘audio-video’ en ‘scenarioschrijven’. Nico zette wat hij geleerd had om in praktijk en schreef in 1997 voor één de aflevering ‘FC Junior’ voor ‘FC De Kampioenen’. In 2002 schreef hij met twee collega’s voor Ketnet de episode ‘Hoor wie klopt daar’ voor ‘Alexander’. In 1999 ging hij voor de gemeente Grimbergen aan de slag als informatieambtenaar.
In juni 2002 publiceerde Nico zijn eerste jeugdboek, het fantasyverhaal ‘De ring van Jupiter’, bij Standaard Uitgeverij. Een jaar later lag het sf-jeugdboek ‘Game Over’ in de boekhandel. Begin 2005 verscheen Nico’s eerste griezelboek ‘Skelettendans’ bij Abimo Uitgeverij. In oktober 2005 volgde het tweede bibberverhaal van zijn hand: ‘De Halloweenbaby’. Maart 2006 verschijnt zijn vijfde jeugdboek, het fantasyverhaal ‘Nacht op Terra’. Mei 2006 verscheen de kortverhalenbundel “Duistere parels” bij uitgeverij Suspense Publishing waarin zijn horrorverhaal “Indigo” werd opgenomen. Dat was meteen het eerste kortverhaal van Nico voor volwassenen. Nico werkt momenteel aan een zesde boek voor de jeugd, aan een tweede horrorkortverhaal voor volwassenen, aan een prentenboek voor kleuters en aan zijn debuutroman, de bovennatuurlijke thriller “Nachtblauw”.
Nico huwde op 24 juni 2000 met Cindy Peeters. Hun eerste kindje, hun zoontje Joren, werd geboren op 31 oktober 2002. Bijna 2 jaar later, op 26 oktober 2004, zag zijn dochtertje Liese het levenslicht. Hij woont nu met zijn gezin in Malderen (Londerzeel).

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE