dinsdag 25 juni 2024 11:44:06

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

biografie Pierre Aspeslag

  • Pierre Aspeslag
  • Belgisch
  • vrijdag 3 april 1953 (71 jaar)
  • Brugge, West-Vlaanderen, België
 

Van Pierre Aspeslag zijn er 14 boeken op Eric's Boekensite.

 

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Aspeslag, was tijdens de woelige jaren zestig actief in de jeugdbeweging en de schoolraad. Hij studeerde Latijn-Wetenschappen aan het Sint-Leocollege in Brugge. Pieter Aspe heeft 2 kinderen: Tessa (1972) en Mira (1974) en 1 kleindochter: Lisa (2000).

De loopbaan van deze schrijver beperkt zich niet tot zijn schrijverscarrière. Tussen 1972 en 1985 werkte Aspe o.a. als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf, studiemeester,…
Tussen 1985 en 1996 was Pieter Aspe concierge van de Heilige-Bloedkapel in Brugge. Sinds 1996 is hij voltijds auteur en scenarist.
Pieter Aspe schrijft misdaadromans met als hoofdpersonen adjunct-commissaris Pieter Van In en substituut (officier van justitie) Hannelore Martens, die in zijn debuut Het vierkant van de wraak zijn geliefde wordt. De verhalen spelen zich in Brugge af.
Zijn misdaadromans werden ondertussen verfilmd tot een serie op VTM genaamd Aspe. Hoewel die niet op de boeken gebaseerd is, verleende Aspe wel zijn medewerking zodat de reeks voortbouwde op het elan van de romans. Aspe werd verder meermaals bekroond voor zijn romans en is naast Jef Geeraerts de enige die de Hercule Poirot Oeuvreprijs heeft ontvangen.

 
 

Nieuwste Auteurs

Er zijn 3 bezoekers, geen leden en 4 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE