vrijdag 19 juli 2024 04:58:21

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Katherine Neville - De Acht

Vergroot

omslagfotografie

Amana Europe
Photonica

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Er is een mysterie ouder dan een millennium. Er is een puzzel die de briljantste geesten uit de geschiedenis heeft getart. Er is een spel gespeeld door beroemden en beruchten, door kunstenaars en politici, wiskundigen en musici, filosofen en nonnen. Er is een oeroude formule voor macht zo groot dat de idee ervan eenieder die ervan hoorde bezeten maakte. Het is de formule, het spel, het geheim van de Acht.

New York, winter 1972:

Sinistere krachten manipuleren computerexpert Catherine Velis om haar probleemoplossend vermogen in te zetten bij de speurtocht naar een legendarisch schaakspel dat ooit van Karel de Grote was en sinds de Franse Revolutie vermist wordt. Verbannen naar Algerije door haar gewetenloze bazen en aangetrokken door de enigmatische Russische grootmeester Solarin, vertrekt Cat om de grootste schat aller tijden te vinden. Velen gingen haar voor…

Zuid-Frankrijk, lente 1790:

Mireille de Remy en haar nicht Valentine zijn novices in de abdij van Montglane. Terwijl Frankrijk in vlammen opgaat, branden de twee meisjes van verlangen om het kloosterleven te ontvluchten – en hun kans is nabij. In de abdij bevindt zich een mysterie dat afkomstig is van Karel de Grote. Wie zich ervan meester maakt kan beschikken over grenzeloze macht. Om misbruik te voorkomen, moet het uit de abdij gesmokkeld worden.

Voor meer informatie over Katherine Neville klik je hier

 

ISBN : 90-245-5194-3 | NUR : 305 | GENRE : Thriller

 • « De Acht » is een paperback (230x150mm) van 671 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh in 2005. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 1988 in de Verenigde Staten onder de titel « The Eight » bij uitgeverij Ballantine Books.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Marjolein van Velzen.

Sleutelwoorden : Geheim, Karel de Grote, Moord, Mystiek, Schaken

 • Currently 8.00 op 10

Score: 8.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « De Acht »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Moeilijk, moeilijk, moeilijk om over dit boek een recensie te schrijven !
  Dit boek, dat in 1988 uitkwam in de Verenigde Staten, heeft hier uiteindelijk een 2de kans gekregen dankzij het succes van Dan Brown. Het mag duidelijk zijn dat de mix fictie en geschiedkundige feiten sinds de Da Vinci Code de nieuwe goudader is van de verschillende uitgeverijen.
  Gezien de uitgiftedatum mag echter gesteld worden dat Katherine Neville de mosterd niet bij Brown is gaan halen… wat dan weer bewijst dat hij niet de enige “meester” van het genre is.
  Neville trakteert ons met “De Acht” op een verhaal waarin 2 parallelle verhaallijnen lopen. De ene speelt zich af in het heden, de andere tijdens de Franse revolutie. Dit geeft haar de mogelijkheid om verschillende klinkende namen zoals : Voltaire, Robespierre, Danton, Tsarina Katarina de Grote, Napoleon en vele anderen ten tonele te voeren. De rode draad door het hele boek, en de link tussen de beide verhaallijnen, wordt gevormd door een geheimzinnig schaakspel dat een vreselijke formule zou bevatten…

  En waarom vind ik het nu zo moeilijk om een recensie te schrijven… ?
  Laat ik eerst beginnen met te stellen dat het boek geweldig geschreven is. Het verhaal is spannend, de plot goed doordacht en de personnages meer dan interessant. Net als bij de boeken van Dan Brown krijg je bij het lezen van dit boek de zin om andere zaken te gaan opzoeken, bestuderen,… Ook hier is de mengeling fictie en non-fictie een hele goede keuze gebleken.
  Maar…dit is een tweesnijdend zwaard ! Neville haalt in haar boek zoveel verschillende geschiedkundige feiten aan dat er op een bepaald moment oververzadiging optreedt. Je krijgt echt het gevoel dat ze “alles” uit de kast wilt halen en het “spannende”, wat toch primordiaal blijft in een thriller, een beetje achterwege laat.

  Al bij al zeker een goed boek en het aanraden waard voor mensen die geen schrik hebben van “het dikkere” boek.
  (Bedankt voor deze leestip Elke !)

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE