zaterdag 22 juni 2024 12:39:15

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Dan Brown - Het Bernini Mysterie

Vergroot

omslagfotografie

Image Store
Photonica

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Professor Robert Langdon wordt naar CERN ontboden om een mysterieus symbool op de borst van een vermoorde wetenschapper te duiden. Langdon ziet een verband met de Illuminati… de machtigste terreurbeweging die de wereld ooit gekend heeft. Maar die bestaat allang niet meer. Of toch?
Dan onthullen de Illuminati dat er een tijdbom in het Vaticaan verstopt is. Hun timing is perfect: de kerkleiders zijn bijeen om een nieuwe paus te kiezen en Rome wemelt van de pers. Om de bom te vinden doet men een beroep op Robert Langdon, wiens unieke kennis van de Illuminati tot het uiterste beproefd zal worden.

De race tegen de klok leidt langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kathedralen. Het spoor dat Langdon probeert te volgen is vierhonderd jaar oud. Het slingert door Rome, naar een verloren gewaande lokatie die de enige hoop op redding van het Vaticaan bevat.

Voor meer informatie over Dan Brown klik je hier

 

ISBN : 90-245-4790-3 | NUR : 332 | GENRES : Fact Fiction, Thriller

 • « Het Bernini Mysterie » is een paperback (230x150mm) van 462 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh - Sijthoff in 2004. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2003 in de Verenigde Staten onder de titel « Angels & Demons » bij uitgeverij Doubleday.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Josephine Ruitenberg.

Terugkerend Personage : Robert Langdon

 • Currently 10.00 op 10

Score: 10.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 2 leden
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Het Bernini Mysterie »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Zo, nu zowat iedereen de boeken van Brown heeft gelezen, kan ik er aan beginnen. Als ik links en rechts de recensies lees over De Da Vinci Code is het duidelijk dat je ofwel een grote fan bent, of de brave man volledig afbreek. En momenteel lijken de fans in de meerderheid te zijn.
  Om te proberen een beetje neutraal te blijven heb ik dan maar gekozen om met Het Bernini Mysterie te beginnen en dan te kijken tot welke clan ik zal behoren… Aangezien ik graag het buitenbeentje ben en ik heel graag afgeef op de kuddementaliteit van “de anderen”, begon ik aan het boek met iets van…het zal wel weer een hype zijn. En ja, het is een hype…maar dan wel een gerechtvaardigde! Dit boek laat zich duidelijk niet wegleggen vooraleer de laatste bladzijde is omgedraaid. De combinatie van geschiedkundige feiten en fictie is duidelijk een fantastische mix en Brown heeft er nu weer een fan bij. (alhoewel ik kritisch blijf en ook zijn andere werken ga lezen hoor)
  Velen merken op dat de plot ongeloofwaardig is, de karakters vlak zijn en het einde “over the top”. Ik antwoord hier dan op dat:
  1) Dit Fictie is : Dit boek lees je voor het plezier en de ontspanning en in dat kader is Brown perfect gelukt.
  2) “Over the top” : Ik heb het alleen moeilijk gehad met de parachutescène. Die was inderdaad “Over the top”. Maar voor de rest vond ik de plot werkelijk schitterend en de beschrijvingen van Rome geweldig.
  3) Dit boek is geen psychologische thriller waar er inderdaad meer diepgang wordt verwacht op het niveau van de personages. Toch vond ik beide hoofdpersonages zeer interessant en op geen enkel moment vervelend.
  Al bij al vind ik dat Dan Brown zijn succes verdiend heeft en raad ik de twijfelaars aan zijn boek te lezen.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn 1 bezoeker, geen leden en geen aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE