zaterdag 22 juni 2024 12:23:29

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Jonathan Kellerman - Billy Straight

Vergroot

omslagfotografie

Joe Baker

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Op een donkere avond in Los Angeles is de twaalfjarige Billy Straight getuige van moord. Doodsbang en weggelopen van huis omdat zijn stiefvader hem mishandelt, besluit Billy zich schuil te houden. Maar Billy laat aanwijzingen achter die erop wijzen dat iemand de brute moord op de ex-vrouw van een tv-ster heeft gezien en daarmee begint een ware klopjacht.
De politie wil de getuige zo snel mogelijk spreken, premiejagers willen de riante beloning die is uitgeloofd in de wacht slepen en de moordenaar is bereid tot het uiterste te gaan om de getuige het zwijgen op te leggen…

Voor meer informatie over Jonathan Kellerman klik je hier

 

ISBN : 90-245-3619-7 | GENRES : Crime, Psychologische Thriller, Thriller

 • « Billy Straight » is een paperback (230x150mm) van 414 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh - Sijthoff in 1999. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 1998 in de Verenigde Staten onder de titel « Billy Straight » bij uitgeverij Random House.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Bob Snoijink.
 • Currently 9.00 op 10

Score: 9.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Billy Straight »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Het nadeel van een grote stapel ongelezen boeken is dat er heel vaak echte pareltjes lange tijd ongelezen blijven liggen. Iedereen heeft zo zijn favoriete auteurs waarvan je systematisch alles koopt wat uitkomt. Deze boeken komen dan ook op de bekende stapel te liggen maar…komen er ook als eerste terug af. Hierdoor blijven de minder bekende soms heeeeeeel lang liggen.

  Kellerman is ook één van de favoriete auteurs…maar dan wel van mijn vrouw. En terwijl zij het ene na het andere boek van Kellerman in sneltreinvaart uitleest, lees ik mijn favoriete auteurs als eerste keus. Op die manier is “Billy Straight” lange tijd letterlijk een gesloten boek voor mij gebleven. En onterecht blijkt nu.

  Niet dat Kellerman een onbekende voor mij is. Ik heb in het verleden al “Domein Van De Beul” van hem gelezen en vond het een uitzonderlijk goed boek. Maar om de één of andere reden ben ik nooit aan zijn ander werk toegekomen.
  “Billy Straight” heeft het geluk gehad één van de boeken te zijn die we meegenomen hadden op vakantie en aangezien ik alle andere al uit had…

  Het verhaal gaat over de zoektocht naar een weggelopen kind dat getuige is geweest van een moord. Als lezer kan je twee door elkaar lopende verhalen lezen. Enerzijds hoe de politie het onderzoek naar een moordzaak voert, en anderzijds de belevenissen van een 12-jarig kind dat probeert te overleven in een vreemde stad en daarbij ongewild getuige wordt van een bijzonder brutale moord.

  Doorheen het boek wordt snel duidelijk dat Kellerman in een vroeger leven kinderpsycholoog is geweest. De manier waarop hij de denkwijze en handelingen van de kleine Billy omschrijft getuigen van zijn kennis van zaken. Tel daarbij op : een mooi opgevoerde spanning, een sluitende plot en een verbazend einde, en je verkrijgt een geweldig verhaal.

  Ik beloof hierbij dan ook plechtig dat ik in het vervolg, op het gebied van auteurs, meer zal luisteren naar de opinie van mijn vrouwtje. Kellerman behoort nu ook tot mijn favoriete auteurs en het leuke is…dat er nog een hoop boeken van hem op mij liggen te wachten.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn 1 bezoeker, geen leden en 3 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE