maandag 27 mei 2024 23:14:14

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Dan Brown - De Da Vinci Code

Vergroot

omslagfotografie

G. Blot
Photo RMN

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man voor hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven.
Geholpen door een agente maakt Langdon zich uit de voeten. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Leonardo Da Vinci, voor wiens “Mona Lisa” het lijk gevonden is.

Daarom gaat Langdon terug, het Louvre in. Met zijn redster begint hij een speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van Opus Dei. Maar de politie en de moordenaar zitten hen op de hielen…

Voor meer informatie over Dan Brown klik je hier

 

ISBN : 90-245-4800-4 | NUR : 332 | GENRES : Fact Fiction, Thriller

 • « De Da Vinci Code » is een paperback (230x150mm) van 431 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh - Sijthoff in 2004. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2003 in de Verenigde Staten onder de titel « The Da Vinci Code » bij uitgeverij Doubleday.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Josephine Ruitenberg.

Terugkerend Personage : Robert Langdon
Sleutelwoorden : Leonardo Da Vinci, Louvre, Mona Lisa, Opus Dei

 • Currently 8.00 op 10

Score: 8.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « De Da Vinci Code »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Zo, ik heb nu met “De Da Vinci Code” eindelijk het laatste van de drie momenteel in het Nederlands vertaalde boeken van Dan Brown gelezen. En ik denk dat ik een foutje heb gemaakt met ze alledrie na elkaar te lezen. Alhoewel ook “De Da Vinci Code” een heel goed boek is, vind ik het wat minder dan “Het Bernini Mysterie”. Misschien brengen de 3 boeken teveel raadsels en codes te snel na elkaar en treedt er een soort verzadiging op.
  Let op : het mag duidelijk zijn dat ook voor “De De Da Vinci Code”, Dan Brown zijn huiswerk goed gemaakt heeft. Dit boek steunt duidelijk op grondige research en is wederom heel vlot geschreven. Ik las in eerdere recensies dat Brown niets heeft uitgevonden en dat veel van de theorieën die hij aanhaalt al jarenlang gekend zijn. Nu, dat kan inderdaad zo zijn, maar ik denk niet dat ze bekend zijn bij een breed publiek, en dat is nu net de verdienste van Brown. Ik vond het in ieder geval heel interessant om wat meer over Da Vinci, Het Louvre en andere geschiedkundige feiten te lezen/leren.
  Het enige minpunt, en dit is louter persoonlijk, is de plot. De verhaallijn van “De Da Vinci Code” kon me niet zo boeien als in zijn andere boeken. Ik kan niet echt bepaalde punten aanhalen waarom dit zo is. Het is meer een gevoel en waarschijnlijk inderdaad te wijten aan het feit dat ik iets te lang na elkaar in de “Brown-wereld” heb vertoefd.
  Al bij al blijft het een goed boek en zal ik zijn volgende werken ook lezen. (maar dan wel met andere auteurs/boeken tussen 2 werken door :-))

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn 4 bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE