maandag 27 mei 2024 23:58:08

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Dan Brown - De Delta Deceptie

Vergroot

omslagfotografie

Corbis

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Onder het poolijs ligt iets wat de wereld voorgoed kan veranderen…

Een NASA-satelliet doet een opzienbarende ontdekking op de Noordpool. Dat is een opsteker voor de ruimtevaartorganisatie, die al tijden onder vuur ligt. Ook voor president Zach Herney betekent de vondst goed nieuws: een tweede termijn in het Witte Huis lijkt in zicht.

De president vraagt Rachel Sexton, analiste bij de inlichtingendienst NRO, na te gaan of de vondst authentiek is. In allerijl vertrekt ze naar het noordpoolgebied om het werk van een team wetenschappers, onder wie de charismatische oceanograaf Michael Tolland, te controleren.

Maar na Rachels aankomst neemt de zaak een onverwachte wending. Het “bewijs” lijkt minder rotsvast dan gedacht. Voor de president gewaarschuwd kan worden, begint een nachtmerrie op het poolijs. Een speciale eenheid maakt werk van zijn missie, kost wat kost voorkomen dat de waarheid uitkomt…

Voor meer informatie over Dan Brown klik je hier

 

ISBN : 90-245-4983-3 | NUR : 305 | GENRE : Thriller

 • « De Delta Deceptie » is een paperback (230x150mm) van 415 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh - Sijthoff in 2006. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2001 in de Verenigde Staten onder de titel « Deception Point ».
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Josephine Ruitenberg.

 • Currently 8.00 op 10

Score: 8.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « De Delta Deceptie »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Het heeft me toch wat moeite gekost om zonder vooroordelen aan de “De Delta Deceptie” te beginnen. Momenteel is het dan ook al Dan Brown wat de klok slaagt. Je kan de televisie niet opzetten of een krant opendoen zonder geconfronteerd te worden met deze ondertussen zwaar controversiële schrijver.
  Het was natuurlijk te verwachten dat iemand die wereldwijd zoveel succes oogst op een bepaald moment op kritiek kan rekenen. Jaloezie ? Afgunst ?
  Als je de kritieken moet geloven zou de verfilming van “De Da Vinci Code” een regelrechte flop zijn. Tja, ik heb hem zelf nog niet gezien… Maar als ik hoor hoeveel bezoekers de film trekt… zal deze wel niet zo slecht zijn zeker ?
  In ieder geval, ook voor het boek “De Delta Deceptie” waren er massa’s negatieve kritieken te lezen. En of je nu wilt of niet, je vangt die kritieken op en er blijft altijd wel iets van hangen. Ik ben dus, zo “openminded” mogelijk, aan het boek begonnen. De plot kwam in ieder geval heel veelbelovend over. Een ontdekking van NASA zou de hele manier van denken van de wereldbevolking voorgoed veranderen. En dit alles vermengd met de nodige politieke intriges en geheime diensten. Ja ja, veelbelovend.
  En ook nu weer weet Dan Brown in mijn ogen de verwachtingen in te lossen. Ik ga hier niet vertellen wat die NASA ontdekking is waar het hele boek om draait, daar moet je zelf het boek maar voor lezen, maar het hele idee achter het verhaal steekt wederom goed ineen. Het verhaal is spannend, kent vele onverwachte plotwendingen en getuigt wederom van een diepgaande research van de auteur.
  Vele mensen schijnen te vergeten, en zeker sinds “De Da Vinci Code”, dat Dan Brown een thriller-auteur is. Zijn boeken dienen maar 1 doel : ontspanning. En ook al haalt “De Delta Deceptie” het niveau van “Het Bernini Mysterie” niet, het is en blijft in mijn ogen een goede, spannende en vlotlezende thriller waar ik veel plezier aan beleefd heb.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn 2 bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE