dinsdag 28 mei 2024 00:32:27

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Andreas Eschbach - De Erfenis Van Fontanelli

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

John-Salvatore Fontanelli is een arme sloeber, totdat hij een ongelooflijke erfenis in zijn schoot geworpen krijgt: een vermogen dat een verre voorvader in de 15e eeuw nagelaten heeft en dat door samengestelde rente in 500 jaar tot een biljoen dollar is uitgegroeid.

Maar het testament bevat een raadselachtige profetie: de erfgenaam van dit vermogen, zo voorspelt het, zal ooit de mensheid haar `verloren toekomst’ teruggeven. Johns leven verandert van het ene moment op het andere. Hij moet zich laten omringen door bodyguards en onderhandelt met ministers en kardinalen. De mooiste vrouwen werpen zich aan zijn voeten.

Maar kan hij nog iemand vertrouwen? En dan komt hij in contact met een vreemdeling, die beweert precies te weten wat er met de erfenis gedaan moet worden…

Voor meer informatie over Andreas Eschbach klik je hier

 

ISBN : 90-611-2014-4 | NUR : 332 | GENRES : SF, Thriller

 • « De Erfenis Van Fontanelli » is een paperback (235x155mm) van 551 pagina's die werd uitgegeven door Karakter in 2005. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2001 in Duitsland onder de titel « Eine Billion Dollar » bij uitgeverij Lübbe.
 • De vertaling uit het Duits is te danken aan Jolanda te Lindert.

Sleutelwoorden : Erfenis, Geld

 • Currently 8.00 op 10

Score: 8.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « De Erfenis Van Fontanelli »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Het idee aan de basis van “De Erfenis van Fontanelli” is waarschijnlijk niet het meest originele, want wie heeft er nog nooit gefantaseerd over de mogelijkheden van een onverwacht fortuin. Maar het is wel duidelijk dat Eschbach zich voor dit boek goed heeft gedocumenteerd en een grondige research heeft uitgevoerd.
  Wie meer wilt weten over de werking van de economie, de macht van multinationals, de werkwijze van banken, de invloed van geld in het algemeen en de invloed van deze op cultuur, samenleving en ecologie, zal met dit boek zeker aan zijn trekken komen.
  Alhoewel ik het boek niet direct “spannend” zou willen noemen, slaagt Eschbach erin om de nieuwsgierigheid van de lezer te blijven prikkelen en tegelijkertijd de werking van de wereldeconomie en de “macht” van het geld duidelijk uit te leggen. En dit alles zonder belerend over te komen.
  Niet een “thriller” van formaat, maar een leuk, vlotlezend en ontspannend boek dat zeker de moeite waard is.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE