dinsdag 28 mei 2024 19:23:09

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Mel Hartman - De Fantasiejagers

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Sinds de komst van ‘het Portaal’ staat de wereld in rep en roer. De ontdekking van een nieuwe dimensie, Emowereld, brengt met zich mee dat de droomwereld niet langer alleen in onze slaap en in ons eigen hoofd bestaat, maar een reële wereld blijkt te zijn met echt bestaande mensen. En niet alleen mensen bevolken die pas ontdekte dimensie, maar ook allerlei levensvormen die voordien enkel als mythische, folkloristische en niet echt bestaande wezens bekend waren.
Wanneer deze wezens, ondanks een streng verbod, af en toe toch ontsnappen naar onze wereld, worden er maatregelen genomen. En zo ontstaat een geheel nieuwe veiligheidsdienst: de fantasiejagers.
De kennismaking tussen beide werelden loopt niet van een leien dakje. Een verschrikkelijk geheim leidt tot onomkeerbare en desastreuze gevolgen. Het lijkt erop dat zelfs de fantasiejagers een ramp niet kunnen voorkomen…

 

ISBN : 978-90-752-1276-1 | NUR : 334 | GENRE : Fantasy
UIT DE REEKS : Kramat : Première

 • « De Fantasiejagers » is een paperback (225x150mm) van 188 pagina's die werd uitgegeven door Kramat in 2007. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2007 in België onder de titel « De Fantasiejagers » bij uitgeverij Kramat.

Terugkerend Personage : De Fantasiejagers

 • Currently 8.00 op 10

Score: 8.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « De Fantasiejagers »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik binnen de wereld van het spannende boek niet zoveel aandacht schenk aan het Fantasy-genre. Niet dat ik dit genre minder interessant zou vinden, verre van, maar met al die favoriete auteurs die ik probeer te volgen is tot nu toe Fantasy een beetje verwaarloosd gebleven.
  En het moet ook gezegd worden… Fantasy spreekt minder mensen aan dan de meer “commerciële” thriller. Je moet er voor open staan en een flinke dosis, zoals de naam van het genre zelf aangeeft, fantasie hebben… en dat is nu net niet aan iedereen gegeven…
  Ook bij mij duurt het bij het begin van een nieuw Fantasy boek een tijdje vooraleer ik volledig “mee” ben. Een andere wereld, figuren, gewoonten… de schakelaar moet toch altijd even omgezet worden.
  En laat dat nu net de sterkte van “De Fantasiejagers” zijn ! Al van bij de eerste bladzijde was ik “gevangen”. Alhoewel het hele verhaal zich afspeelt in parallel lopende werelden waar vampieren, heksen, kabouters en andere vreemde creaturen het straatbeeld bevolken, toch is Mel erin geslaagd om de lezer (ik dan toch) zich heel snel thuis te laten voelen in haar wereldje. Algauw neem je deze hele nieuwe wereld als vanzelfsprekend aan en focus je je eerder op de plot dan op het “decor”. Persoonlijk vind ik dit een mooi stukje schrijverstalent !
  Het verhaal op zich is dan weer een opeenvolging van verschillende avonturen van de Fantasiejagers. In het kort, en om niet te veel te verklappen : de fantasiejagers hebben de opdracht om bewoners uit de parallelle wereld, die onze wereld bezoeken, op te sporen en terug te brengen naar hun eigen dimensie/wereld. Gezien de aard van deze bewoners (zie hierboven : heksen,…) verloopt dat niet altijd van een leien dakje en zijn de te nemen maatregelen heel divers.
  Alhoewel deze verschillende avonturen best spannend en soms grappig zijn, heb ik hier nu net de enige negatieve opmerking.
  Ik besef dat dit Mel’s eerste boek is en waarschijnlijk heeft de uitgever heel wat laten herschrijven of inkorten. (dit is natuurlijk maar een vermoeden) Het resultaat is echter dat de verschillende verhalen naar mijn mening “iets” te kort zijn en niet mooi in elkaar overlopen. Ik ben ervan overtuigd, rekening houdend met Mel’s fantasie, dat elk verhaal iets “aangekleder” had kunnen zijn. Het resultaat was dan wel een dikker boek geweest, maar naar mijn gevoel zouden de verhalen dan veel beter in elkaar overgelopen zijn.
  Maar op dit laatste punt na kan ik dit boek alleen maar aanraden ! Heb je zelf nooit Fantasy gelezen, dan is “De Fantasiejagers” het ideale boek om kennis te maken met dit genre. Hopelijk vallen de verkoopscijfers mee en kunnen we binnenkort het vervolgverhaal tegemoet zien…

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE