zondag 14 april 2024 22:56:43

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Glenn Meade - Ijselijk Web

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Jennifer March lijdt nog dagelijks onder de verschrikkelijke nacht waarin haar moeder werd vermoord, haar broertje ernstig gewond raakte, en zijzelf bijna werd verkracht.
Haar vader Paul is rond die tijd als vermist opgegeven, en voor het laatst gezien in Zwitserland. Wanneer de politie denkt het lichaam van Paul March te hebben gevonden in de Zwitsers-Italiaanse grensstreek, komen de herinneringen weer naar boven.
Jennifer reist af naar Zwitserland, waar vreemde dingen gebeuren; zo lijkt het wel of ze wordt geschaduwd en er worden aanslagen op haar leven gepleegd. Bovendien is het wel heel toevallig dat de man die haar vaders lichaam vond, zelf inmiddels is verongelukt…

Voor meer informatie over Glenn Meade klik je hier

 

ISBN : 90-269-8434-0 | NUR : 332 | GENRE : Thriller

 • « Ijselijk Web » is een paperback (230x150mm) van 312 pagina's die werd uitgegeven door Van Holkema & Warendorf in 2005. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2004 in het Verenigd Koninkrijk onder de titel « Web Of Deceit » bij uitgeverij Hodder and Stoughton.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Peter van Dijk.

 • Currently 7.00 op 10

Score: 7.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Ijselijk Web »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Het was alweer lang geleden dat ik nog iets van Glenn Meade had gelezen sinds “Brandenburg” en “De sfinx van Sakkara”. Ik weet nog goed dat ik beide boeken met veel plezier had gelezen en me had voorgenomen meer boeken van die schrijver te lezen.
  Toen ik dus “Ijselijk Web” 2de hands op de kop kon tikken bij de Slegte heb ik niet getwijfeld en onmiddellijk het boek aangeschaft om de stapel ongelezen boeken te verhogen.
  Ondertussen is het boek uit en is mijn enthousiasme iewat bekoeld… Niet dat het een slecht boek is. Verre van. Net als in zijn voorgaande boeken draait de plot rond de inlichtingendiensten en is het verhaal heel vlot geschreven.
  Het hoofdpersonnage, Jennifer March, gaat in het boek op zoek naar het verleden van haar verdwenen vader na het ontdekken van diens lichaam in de Zwitsers-Italiaanse grensstreek. Hierbij ontdekt ze vele zaken over zijn leven waaronder het feit dat hij in werkelijkheid als geheim agent opereerde. Velen denken echter dat hij in werkelijkheid met de noorderzon is vertrokken…met een aanzienlijke hoeveelheid geld van de Russische Maffia.

  Zoals ik eerder zei is het boek heel vlot geschreven en behoorlijk spannend. Het verhaal is doorspekt met personages die niet blijken te zijn waarvoor ze zich uitgeven en eigenlijk is dit een verhaal over dubbel-agenten. Meade probeert de lezer constant op het verkeerde been te zetten en slaagt daar meestal wel in.
  Het probleem dat ik echter heb met dit boek is dat hij regelmatig naar plotwendingen grijpt die er een beetje “over” zijn. Dit komt de geloofwaardigheid van het verhaal zeker niet ten goede en dat is heel spijtig.
  Waar ik vroeger Glenn Meade wel eens durfde te vergelijken met een Clancy of een Forsyth, moet ik toegeven dat hij nu, na het lezen van “Ijselijk Web”, niet echt meer tot die top kan gerekend worden.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE