vrijdag 24 mei 2024 03:28:20

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Dan Brown - Het Juvenalis Dilemma

Vergroot

omslagfotografie

The Beauty Archive

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Voor hij DE DA VINCI CODE schreef, liet Dan Brown zijn messcherpe onderzoeks- en vertellersgaven los op de machtigste inlichtingendienst ter wereld: de National Securitv Agency, een ultrageheime miljardenoperatie – ouder, effectiever en invloedrijker dan de CIA – met als missie het breken van vijandelijke codes, tot elke prijs.
Als de krachtige NSA-supercomputer doldraait op een onbreekbare code, wordt de briljante wiskundige Susan Fletcher te hulp geroepen. Zij ontdekt dat de NSA gechanteerd wordt met een code die zo ingenieus is dat er een ramp dreigt als terroristen en criminele netwerken hem in handen krijgen.

Gevangen in een storm van geheimen en leugens vecht Fletcher om de dienst waarin ze gelooft te redden. Aan alle kanten loert verraad en uiteindelijk blijkt er nog meer op het spel te staan dan haar werk en haar land.

Vanuit geheime ondergrondse bunkers tot in de torenhoge kathedralen van Spanje ontvouwt zich een strijd om te overleven, een gevecht om de schepping van een geniale geest : een ondoordringbaar algoritme dat de internationale verhoudingen voorgoed dreigt te verstoren.

Voor meer informatie over Dan Brown klik je hier

 

ISBN : 90-245-5302-4 | NUR : 305 | GENRE : Thriller

 • « Het Juvenalis Dilemma » is een paperback (230x150mm) van 366 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh - Sijthoff in 2004. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 1998 in de Verenigde Staten onder de titel « Digital Fortress » bij uitgeverij Doubleday.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Josephine Ruitenberg.

 • Currently 7.00 op 10

Score: 7.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Het Juvenalis Dilemma »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Na het lezen van dit boek bleef ik met 1 vraag achter : Waarom werd Dan Brown niet sneller ontdekt als schrijver van bestsellers ? Let op, hiermee wil ik niet zeggen dat dit boek een absoluut meesterwerk is, maar het behoort zeker tot het betere thrillerwerk. De plot steekt goed in elkaar en liefhebbers van het technogenre zullen dit boek heel graag lezen.
  Ook in dit boek komt de liefde van Dan Brown voor raadsels, codes en de geschiedenis ervan uitgebreid aan bod. (heeft er eigenlijk iemand de code ontcijferd op de laatste pagina ? Grapje van Brown of heb ik iets over het hoofd gezien ?)
  Enig minpunt voor mij persoonlijk is dat ik snel doorhad wie de “echte slechte” in het verhaal was. Dit heeft mij echter niet weerhouden om het boek met plezier tot het einde te lezen.
  Al bij al : zeker het lezen waard.

  13/03/2005 : Een van mijn bezoekers was zo vriendelijk om de oplossing van het raadsel door te mailen :
  De code 16-39-44-16-39-101-84-20-5-60-16-16-117-117-85-60 achterin het boek is een verwijzing naar de hoofdstukken van het boek. Als je elke eerste letter van het hoofdstuk opzoekt, krijg je de tekst “erperdjlwteeoogt” te zien. Wanneer je dit uitschrijft volgens de Ceasarcodering, dus in een vierkant (van 4×4 in dit geval), staat er:

  e r p e
  r d j l
  w t e e
  o o g t

  Lees dit van boven-naar-beneden dan staat er “er wordt op je gelet”.
  Heb je de Engelstalige versie gelezen, dan staat de code
  128-10-93-85-10-128-98-112-6-6-25-126-39-1-68-78 voor de text “we are watching you”.

  Bedankt voor de oplossing !

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE