vrijdag 19 juli 2024 05:38:30

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Dean Koontz - De Nachtmerrie

Vergroot

omslagfotografie

Hollandse Hoogte
Nonstock

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

‘Als je dit briefje niet naar de politie brengt en die erbij betrekt, dood ik een lieftallige blonde onderwijzeres. Als je dit briefje wel naar de politie brengt, dood ik in plaats daarvan een oude dame die veel aan liefdadigheid doet. Je hebt vier uur om te beslissen. De keuze is aan jou.’

Dat was de eerste boodschap voor de vriendelijke, hardwerkende dertiger Billy Wiles. Het lijkt een zieke grap en zijn vriend bij de politie, Lanny Olson, ziet het ook zo. Totdat vlak erna een onderwijzeres bruut vermoord wordt. Het is Billy’s fout: hij heeft de politie erbuiten gehouden. En daarom is er weer een briefje, weer een deadline, weer een ultimatum… en worden er weer twee levens bedreigd. Plotseling is Billy’s doodnormale, onschuldige leven een accelererende nachtmerrie. Want de briefjes komen steeds sneller, er is telkens minder tijd om te beslissen en de duivelse moordenaar wordt steeds brutaler en wreder.

Totdat Billy totaal geisoleerd is, in het besef dat alleen hij beslist over het lot van onschuldige slachtoffers. Totdat de strijd tussen goed en kwaad intens persoonlijk is en hij doodsbang is voor de woorden: De keuze is aan jou…

Voor meer informatie over Dean Koontz klik je hier

 

ISBN : 90-245-5690-2 | NUR : 332 | GENRE : Thriller

 • « De Nachtmerrie » is een paperback (230x150mm) van 333 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh in 2005. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2005 in de Verenigde Staten onder de titel « Velocity » bij uitgeverij Bantam.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Cherie van Gelder.

Sleutelwoorden : Moord, Psychopaat, Seriemoordenaar

 • Currently 10.00 op 10

Score: 10.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « De Nachtmerrie »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Kijk, dit is de Koontz die ik graag heb. Met “De Nachtmerrie” is hij er weer in geslaagd een origineel basisidee om te zetten in een fantastische thriller. Een echte pageturner waar de spanning geleidelijk wordt opgebouwd en waar de lezer constant op het verkeerde been wordt gezet.
  Billy, het hoofdpersonage, wordt door een seriemoordenaar verplicht om verschikkelijke keuzes te maken. Van zijn keuze hangt elke keer een mensenleven af…Maar hij bepaalt niet “of” er iemand vermoord wordt, maar wel “wie” er vermoord wordt. En de opgelegde keuzes worden steeds moeilijker en wreder.
  Algauw probeert Billy te achterhalen wie de seriemoordenaar is en waarom net hij werd uitgekozen voor dit lugubere kat-en-muis spel. Het is hem immers snel duidelijk dat niemand hem kan helpen en dat hij zelf zal moeten zorgen dat deze nachtmerrie stopt. Maar wie is die seriemoordenaar…

  De spanning in dit boek is om te snijden. Op bijna elke pagina gebeurt er wel iets en de plotwendingen komen heel geloofwaardig over. Je betrapt jezelf erop samen met Billy te zoeken wie de seriemoordenaar zou kunnen zijn, en elke keer blijk je weer op een dood spoor te zitten.
  En het einde…zul je zelf moeten lezen. Voor mij is dit boek in ieder geval een absolute aanrader.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE