vrijdag 19 juli 2024 05:54:19

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Richard Bachman - De Ontvoering

Vergroot

omslagfotografie

Mark Dye

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Blaze is enorm groot en sterk, maar denken is niet zijn sterkste punt. Niet meer. Zijn vader heeft hem als kind zo vaak mishandeld, dat hij er een deuk in zijn hoofd en hersens aan overgehouden heeft. Daarna is hij in een tehuis terechtgekomen, waar hij minstens even vreselijk werd behandeld.
Als Blaze volwassen is, wordt iedere hoop op redding hem steeds weer ontnomen. Hij verliest bovendien zijn enige vriend, George, een doorgewinterd crimineel. In zijn eentje moet hij nu hun meesterplan uitvoeren: het kidnappen van een miljoenenerfgenaam, een baby. Maar kan hij wel ontsnappen aan het ongeluk dat hem lijkt aan te kleven?

 

ISBN : 978-90-245-2315-3 | NUR : 330 | GENRE : Thriller

 • « De Ontvoering » is een paperback (210x135mm) van 303 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh in 2007. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2007 in de Verenigde Staten onder de titel « Blaze » bij uitgeverij Scribner.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Hugo Kuipers.

Sleutelwoorden : Baby, Kidnapping, Ontvoering

 • Currently 9.00 op 10

Score: 9.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « De Ontvoering »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Na het lezen van dit boek begrijp je onmiddellijk waarom Stephen King een meester-verteller wordt genoemd!
  “De ontvoering” is geen thriller of horror, maar een geweldig geschreven verhaal over een doorsnee persoon die vanaf de geboorte alles tegen heeft. Geboren in de verkeerde familie, opgegroeid in weeshuizen en uiteindelijk via de “verkeerde” vrienden op het criminele pad verzeild geraakt…

  Het verhaal beschrijft de laatste “Grote Slag” die het hoofdpersonage, Blaze, plant : de ontvoering van een miljonairsbaby. Verder gebruikt King doorheen het hele verhaal flashbacks om het verleden van Blaze, vanaf zijn kindertijd tot aan de ontvoering zelf, te verduidelijken.
  Een prachtig, droevig verhaal met af en toe een humoristische noot die het geheel draaglijk maakt en het voor de lezer onmogelijk maakt het boek weg te leggen.

  King schreef “De ontvoering” onder het pseudoniem Richard Bachman. Deze uitgave begint met een voorwoordje van Stephen King zelf die wat meer achtergrondinformatie geeft over het ontstaan van het verhaal en waarom hij het schreef. Dit voorwoordje is op zich al de moeite waard en een reden om het boek te kopen.

  “De ontvoering” is een totaal andere King, maar absoluut een aanrader ! Zelfs voor diegenen die normaal niet van het gewoonlijke King-genre houden.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE