maandag 27 mei 2024 23:55:15

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Greg Iles - Opstanding

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

De Ethicus David Tennant werkt samen met een groep geleerden in het diepste geheim aan een uniek, fascinerend en riskant miljardenproject onder de codenaam Trinity.

De experimenten blijken echter een vreemde uitwerking te hebben op de geleerden. Zo krijgt David bijvoorbeeld bijbelse visioenen. Hij en zijn geniale collega Andrew Fielding maken zich zo’n zorgen dat ze het project stil willen leggen, dit zeer tegen de zin van projectleider Peter Godin.
Als Fielding wordt vermoord, begrijpt David dat ook hij gevaar loopt. Wanhopig wendt hij zich tot Rachel Weiss, de psychiater die het raadsel van zijn visioenen probeert op te lossen.

Terwijl ze worden opgejaagd door Godins meedogenloze veiligheidsdienst, trachten David en Rachel de waarheid achter het Trinity-project te achterhalen. Maar de tijd dringt, want het project is bijna af en de mensheid dreigt voorgoed buitenspel gezet te worden…

Voor meer informatie over Greg Iles klik je hier

 

ISBN : 90-245-5469-1 | NUR : 305 | GENRE : Thriller

 • « Opstanding » is een paperback (230x150mm) van 398 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh in 2006. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2003 in de Verenigde Staten onder de titel « The Footprints Of God » bij uitgeverij Scribner.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Lia Belt.

 • Currently 7.00 op 10

Score: 7.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Opstanding »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Wat ik leuk vind aan Greg Iles is dat hij vaak een ander thema kiest voor zijn thrillers. De ene keer is het een techno-thriller waar een moordenaar zijn slachtoffers vindt via het internet (Doodsangst), de andere keer gaat het verhaal over de jacht op een “gewone” seriemoordenaar in het kunstenaarsmilieu (Doodslaap), en soms waagt hij zich aan meer paranormaal werk zoals in Rusteloos.

  Opstanding is dan weer een combinatie van techno en…geloof. De hele plot draait om het bouwen van een supercomputer die in staat zou zijn te “denken” en te reageren als een mens. Artificiële Intelligentie (AI) dus.
  Als idee is deze plot zeker de moeite waard, zelfs al zijn er eerder boeken over dit thema verschenen. De manier waarop Iles de techno-kant beschrijft is zeker origineel en het mag duidelijk zijn dat computers voor hem geen onbekende materie zijn. (en anders is er een grondige documentatiefase aan vooraf gegaan)

  Het probleem ligt echter aan de “geloof kant”. Hier wordt het verhaal algauw wat melodramatisch en wederom iets te “paranormaal”. Ik vond in ieder geval dat die passages er een beetje over waren en afbreuk doen aan een verder spannend en interessante thriller.
  Misschien heeft hij zich iets te veel laten beïnvloeden door het succes van Dan Brown waar thriller en Bijbel wel een juiste combinatie was.

  Aangezien dit al het 2de boek is waar Iles grijpt naar paranormale gebeurtenissen, en ik voor de 2de maal wat teleurgesteld ben over de mix thriller-paranormaal, kan ik alleen maar hopen dat zijn volgende boek die mix achterwege laat. Hij blijft uiteindelijk in mijn ogen (momenteel toch) een uitstekende schrijver die met originele plots op de proppen komt.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE