zaterdag 22 juni 2024 12:22:52

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

  • MIJN VERZAMELING
  • TE LEZEN
  • GELEZEN
  • FAVORIETEN
  • AANGEBODEN
  • VERLANGLIJST

Robert Littell - De Overloper

Vergroot

omslagfotografie

Johan Lankhorst

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Oleg Kulakov, majoor van het Russische leger, is wanhopig. Achtentwintig jaar brengt hij al geheime boodschappen van de ene plaats naar de andere en treedt hij op als vaste koerier van de veiligheidsdienst. Dan, plotseling, binnen enkele maanden, stort zijn wereld in elkaar. Zijn vrouw gaat er met een ander vandoor, zijn dochter wordt wegens een lesbische verhouding opgenomen in een inrichting en zijn zoon wordt van de universiteit gestuurd omdat hij aan drugs verslaafd is. Bovendien wordt Oleg van leugens beschuldigd en uit zijn functie ontheven. Vreemd genoeg krijgt hij toch nog 1 koeriersopdracht. In Athene ziet Kulakov zijn kans schoon en ontvlucht het vreselijke lot dat hem in de Sovjet-Unie wacht door over te lopen naar de Amerikanen.
Stone is hoofd van een speciale afdeling van de Amerikaanse inlichtingendienst die zich uitsluitend bezighoudt met Russische spionage en contraspionage. Hij is tevens de man die Kulakov maandenlang ondervraagt tot hij alles weet van de man wat er te weten valt. De geheime gegevens die Kulakov bij zich had lijken belangrijk en Kulakov spreekt de waarheid, maar toch…? Stone’s intuïtie zegt hem dat er iets niet klopt en hij beseft dat er maar een manier is om zich zekerheid te verschaffen. Hij zal in vermomming de geheime dienst van de Sovjet-Unie moeten infiltreren en een eigen onderzoek instellen naar de waarheid omtrent de overloper Kulakov. Hij realiseert zich dat deze hachelijke onderneming weinig kans van slagen heeft en hem hoogstwaarschijnlijk de kop zal kosten…

Voor meer informatie over Robert Littell klik je hier

 

ISBN : 90-218-2898-7 | GENRES : Spionage, Thriller

  • « De Overloper » is een paperback (215x140mm) van 204 pagina's die werd uitgegeven door Sijthof in 1982. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 1979 in de Verenigde Staten onder de titel « The Debriefing » bij uitgeverij Dell.

Sleutelwoorden : CIA, Infiltratie, Ondervraging, Overloper

  • Currently 7.00 op 10

Score: 7.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « De Overloper »

Er zijn nog geen recensies ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om als eerste je mening over dit boek te geven.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn 1 bezoeker, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE