dinsdag 28 mei 2024 19:35:16

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Lee Child - De Vijand

Vergroot

omslagfotografie

Corbis
Peter Turnley

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Middernacht, 31 december 1989. Majoor Reacher krijgt bericht dat er een militair is overleden aan een hartaanval. Reacher is nieuw op de thuisbasis van Delta Force. Een dag eerder was hij nog in Panama, betrokken bij de jacht op Noriega. De overplaatsing werd niet toegelicht; zo gaat dat in het leger.
Reacher kijkt er niet van op. Ook niet van een sterfgeval. De politie mag het papierwerk afhandelen. Maar nog geen kwartier later heeft hij MP-colonel Garber aan de lijn. Het naakte lijk in de hoerenkast blijkt een hoge generaal te zijn. Reacher moet zorgen dat de situatie “onder controle” blijft.
Al snel ontdekt Reacher dat tankgeneraal Kramer vanuit Duitsland naar een conferentie in Californie reisde. En dat de geheime agenda ervan in zijn vermiste aktetas zit. Waarom doen Kramers adjudanten of er niets aan de hand is? Waarom zijn er op 29 december tientallen ervaren MP’s overgeplaatst ? En waarom doet Reachers broer Joe zo’n moeite om hem te bereiken?

 

ISBN : 90-245-4678-8 | NUR : 332 | GENRE : Thriller

 • « De Vijand » is een paperback (230x150mm) van 398 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh - Sijthoff in 2004. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2004 in het Verenigd Koninkrijk onder de titel « The Enemy » bij uitgeverij Bantam.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Bob Snoijink.

Terugkerend Personage : Jack Reacher

 • Currently 10.00 op 10

Score: 10.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « De Vijand »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Tja, wat moet ik over dit boek vertellen…dat ik een grote Lee Child fan ben zul je uit mijn vorige recensies wel al begrepen hebben. Dus daar moet ik niet over uitweiden.
  Het leuke aan dit boek is dat het hele verhaal zich afspeelt tijdens de militaire carrière van Jack Reacher. Als je de vorige boeken van de Reacher serie al gelezen hebt, weet je dat er over die periode weinig was vrijgegeven.
  Hier ontdekken we Reacher als MP met de opdracht de dood van een hooggeplaatste generaal te onderzoeken. Al snel blijkt dat dit overlijden belangrijke consequenties met zich meebrengt, en niet in het minst voor Reacher zelf. Het boek leest wederom heel vlot en is eigenlijk het best te vergelijken met een goede politieroman…maar dan binnen een militaire omgeving.

  Aangezien ik al verschillende boeken uit de Reacher serie gelezen heb, had ik het in het begin een beetje “moeilijk” met deze “tijdssprong”. Ik verwachtte mij in het begin aan een compleet nieuw verhaal van de rondtrekkende ex-MP, maar werd teruggeslingerd naar wat eigenlijk het allereerste boek uit de serie had moeten zijn. Het feit dat er in dit boek ook wat dieper wordt gegraven in de privé-sfeer van het hoofdpersonnage (de broer en moeder van Reacher alsook zijn achtergrond komen in dit boek uitgebreid aan bod) sterkt mij in deze overtuiging.
  Als je nooit eerder een boek van Lee Child hebt gelezen, dan is “De Vijand” in mijn opinie het ideale boek om met deze schrijver kennis te maken. Een aanrader dus !

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn 2 bezoekers, geen leden en 3 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE