dinsdag 28 mei 2024 19:20:04

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Lee Child - Voltreffer

Vergroot

omslagfotografie

Photonica

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

In een Amerikaanse stad worden op klaarlichte dag vijf mensen doodgeschoten. Het kost de politie weinig moeite om de dader te achterhalen, want de scherpschutter heeft onmisbare aanwijzingen achtergelaten.
Al enkele uren na de zinloze slachting is James Barr gearresteerd, en de waterdichte bewijzen tegen deze ex-militair zijn een schoolvoorbeeld van effectief politiewerk. Maar Barr weigert te praten, en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: `Haal Jack Reacher.’
Reacher is een knappe, intelligente en keiharde ijzervreter, die een kleurrijke militaire loopbaan achter de rug heeft. Nu zwerft hij rond, zonder vast adres. Het lukt Barrs advocaat dan ook niet om hem te traceren – maar dat hoeft ook niet. Reacher is zelf al op weg naar Barr.
Waarom heeft Barr om hem gevraagd ? Denkt hij dat Reacher zijn onschuld kan aantonen? Heeft deze kristalheldere zaak toch nog een onvermoede kant?

 

ISBN : 90-245-4408-4 | NUR : 332 | GENRE : Thriller

 • « Voltreffer » is een paperback (230x150mm) van 351 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh - Sijthoff in 2005. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2005 in het Verenigd Koninkrijk onder de titel « One Shot » bij uitgeverij Bantam.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Jan Pott.

Terugkerend Personage : Jack Reacher

 • Currently 10.00 op 10

Score: 10.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Voltreffer »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  “Voltreffer” heb ik vorig jaar tijdens de vakantie gelezen, maar door omstandigdheden was ik niet eerder in de gelegenheid de recensie op de site te zetten. Nu ik weer een boek van Child uit heb ( Bloedgeld ) maak ik natuurlijk van de gelegenheid gebruik om dit wel te doen.

  Alhoewel het dus een tijdje geleden is, staat het boek mij nog helder voor ogen omdat ik de plot zo goed vond.
  Alles begint met de arrestatie van de seriemoordenaar James Barr. Barr wordt na het doodschieten van 5 mensen vrij snel door de politie opgepakt. Voor deze laatsten lijkt de zaak opgelost wanneer meerdere staalharde bewijzen gevonden worden die allen naar James Barr wijzen. Maar… James Barr zelf weigert te praten en vraagt enkel om één persoon : Jack Reacher.
  Aan Reacher de taak om uit te maken of de bewijzen die de politie tegen Barr verzameld heeft, die Reacher al kent vanuit een ver verleden, wel degelijk zo waterdicht zijn als oorspronkelijk werd gedacht.

  Wat mij het meest aansprak in dit boek is hoe Child de lezer volledig op een dwaalspoor zet. In het begin van het boek denk je net zoals de politie en is de hele zaak waterdicht. Het kan gewoon niet op een andere manier zijn gegaan en Barr moet de schuldige zijn. En toch…
  Reacher neemt je mee op zijn onderzoek en breekt één voor één de bewijzen tegen Barr af. En dit alles op een zodanige manier dat de plot geloofwaardig blijft.
  Natuurlijk zou Reacher Reacher niet zijn als hij niet regelmatig “hard” uit de hoek zou komen om bepaalde beweringen te staven of om bekentenissen af te dwingen. Hij blijft uiteindelijk die harde ex-mp die voor niemand uit de weg gaat.

  Met “Voltreffer” heeft Child een originele plot geschreven die in geen enkele Reacher-fan bibliotheek mag ontbreken. En voor diegenen die Lee Child & Reacher nog niet kennen is dit het ideale boek om mee te beginnen.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE