dinsdag 30 mei 2023 00:21:28

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Johan Deseyn - Yellowmoon

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Lorne Dorganson en zijn naïeve vriend Melchior Multcher, die nog steeds onder de nachtmerries uit zijn jeugd lijdt, wonen en leven in Yellowmoon, een kleine stad in het zuidoosten van Montana. Uit louter vriendschap doet Lorne zijn vriend een kostbare tip aan de hand.
Sommige mensen waren in het verleden niet al te vriendelijk voor Melchior. Lorne stelt hem een onschuldig spel voor dat algauw in een duivels scenario blijkt te ontaarden. Het spel behelst het oproepen van een demon: Dae Nhemm. Ooit werd die door een indianenstam ‘gebruikt’ om een niet te stoppen dodelijke kettingreactie op gang te brengen. Het lukt Melchior echter niet tegen de kracht van de demon in te gaan. Wat volgt, is een steeds erger wordende epidemie, met catastrofale gevolgen voor de inwoners van Yellowmoon.

Voor meer informatie over Johan Deseyn klik je hier

 

ISBN : 978-90-752-1274-7 | NUR : 330 | GENRES : Horror, Psycho Horror, Thriller

 • « Yellowmoon » is een paperback (230x150mm) van 493 pagina's die werd uitgegeven door Kramat in 2007. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2007 in België onder de titel « Yellowmoon » bij uitgeverij Kramat.

 • Currently 9.00 op 10

Score: 9.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Yellowmoon »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Vooraleer een recensie te schrijven over een boek dat ik net gelezen heb, heb ik de gewoonte om via Google andere, eerder verschenen recensies van dit boek op te zoeken. Niet dat deze mij beïnvloeden, mijn idee staat sowiezo al vast na een boek gelezen te hebben, maar wel uit curiositeit om te weten of de mening van anderen overeenstemt met de mijne.
  “Yellowmoon” ontsnapte hier niet aan en zo heb ik verschillende recensies kunnen nalezen. Op 2 na, die ik hier niet zal vermelden aangezien ze de naam recensie niet waard zijn en meer gelijkenis vertonen met een persoonlijke afrekening, zijn alle kritieken bijzonder lovend over dit 8ste boek van Johan Deseyn.
  Nu heb ik niet de pretentie mezelf een “Deseyn” kenner te noemen. Yellowmoon is het tweede boek van zijn hand dat ik gelezen heb (het eerste was “Het Pact”), en ik heb dus niet de uitgebreide ervaring van de meeste fans. Wel kan ik, net als bij “Het Pact”, mezelf enkel maar aansluiten bij de positieve reacties die ik heb kunnen lezen.
  Yellowmoon is een uitstekende horror-roman die, in mijn ogen, menige Koontz en King fans zou kunnen bekoren… De schrijfstijl is vlot, de spanning wordt geleidelijk opgebouwd tot een climax en Deseyn weet zijn personages “diepte” te geven.
  Het verschil met de Amerikaanse grootmeesters is echter dat er meerdere “hardere” scenes zijn die misschien voor sommige lezers als iets “te” zouden kunnen overkomen, en dat het einde van zijn boeken zeker niet onder de noemer “eind goed, al goed” vallen.
  Maar ook hier zag ik een grote evolutie in Deseyns werk. Yellowmoon is in vergelijking met “Het Pact” minder hard en ik vond heel wat klassieke thriller-invloeden terug. Ook de voor sommigen (meer puriteinse lezers) storende “pikante scenes” zijn minder talrijk aanwezig…maar voor de liefhebbers van het genre : ze zijn er nog steeds. Persoonlijk vind ik ze absoluut niet storend en passen ze helemaal in het verhaal.
  Ik wil zeker niet het risico lopen hier teveel te verklappen, de achterflap van het boek geeft je al een goed beeld van wat je kan verwachten. Maar dit boek is zeker een aanrader en indien je een horror-liefhebber bent… mag het zeker niet aan je verzameling ontbreken !

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 3 aliens online.

copyright © 2003 - 2023 ERIC'S BOEKENSITE