vrijdag 19 juli 2024 04:20:03

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Robert Pobi - Doodshoofd

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

FBI-agent Jake Cole ontcijfert de taal van moordenaars door in zijn hoofd driedimensionale reconstructies van de plaats delict te maken, een gave die hem zo veel energie kost dat hij een zenuwinzinking nabij en geestelijk uitgeput is. Jake keert na ruim vijfentwintig jaar terug naar zijn geboorteplaats Montauk nadat zijn vader, een bekende schilder, zichzelf in brand heeft gestoken en daarna door een glazen deur is gelopen.
Als hij nog maar net in zijn ouderlijk huis is, wordt hij bij het onderzoek betrokken naar een gruwelijke moord die daar vlak in de buurt heeft plaatsgevonden en die herinneringen oproept aan de moord op zijn moeder drie decennia eerder.
En wanneer hij zich door de brokstukken van zijn vaders krankzinnigheid werkt, ontdekt Jake duizenden ogenschijnlijke betekenisloze schilderijen – een bizar spoor van broodkruimels dat de schilder heeft achtergelaten terwijl hij verder weg zonk in zijn dementie.

Broodkruimels die hem, zo denkt Jake, naar de moordenaar zullen leiden. Met de hulp van sheriff Dan Hauser – een man die het kustdorpje probeert voor te bereiden op een verwoestende orkaan – probeert Jake Cole het onheilspellende kwaad een halt toe te roepen.

Voor meer informatie over Robert Pobi klik je hier

 

ISBN : 978-90-452-0200-6 | NUR : 332 | GENRE : Thriller

 • « Doodshoofd » is een paperback (235x155mm) van 350 pagina's die werd uitgegeven door Karakter in 2013. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2011 in de Verenigde Staten onder de titel « Bloodman » bij uitgeverij Thomas & Mercer.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Martin Jansen in de Wal.
 • Currently 9.00 op 10

Score: 9.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Doodshoofd »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Als je al een tijdje een fervent lezer bent gebeurt het niet zo vaak dat je een boek van een beginnende en onbekende schrijver ter hand neemt. Je hebt dan voor jezelf al zoveel favoriete schrijvers en zoveel ongelezen boeken op de plank staan dat beginnen aan iets totaal nieuws gewoon… niet gebeurt :-)
  Als er op de cover dan ook nog een vergelijking wordt gemaakt met twee van je favoriete schrijvers, Stephen King en Mo Hayder, dan denk je al snel: “Jaja, zal wel, weer een fantastisch verkooppraatje”.
  En toch, en toch…
  Was het de cover? De korte inhoud op de achterflap? Of toch het verkooppraatje dat ergens is blijven hangen? Eerlijk gezegd weet ik het niet maar feit is dat “Doodshoofd” toch op onze boekenplank terecht is gekomen. En wat nog straffer is… op één of andere manier heeft het ook nog zijn weg gevonden naar de top van de te-lezen-stapel…
  En zo komt het dat ik nu, na 350 bladzijden, mijn fout moet toegeven… het zijn niet altijd “enkel” verkooppraatjes die je op de boekcovers kan lezen. Soms, en in dit geval is het zo, staat er gewoon de waarheid.
  “Doodshoofd” is een fantastisch debuut. De schrijfstijl is vlot, het tempo hoog en de plot…fantastisch. De vergelijking met King & Hayder is volledig terecht maar zelf zou ik Pobi ook willen vergelijken met Cody McFadyen.
  Kortom, zoek je een thriller die naast spannend ook wel gruwelijke beelden oproept en die sommigen wel eens uit hun slaap zou kunnen houden, dan is “Doodshoofd” absoluut het boek dat je zoekt.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en geen aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE