dinsdag 28 mei 2024 00:56:12

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Greg Iles - Doodsslaap

Vergroot

omslagfotografie

Hodder Headline

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Fotojournaliste Jordan Glass bezoekt in Hongkong de tentoonstelling The Sleeping Women. Daar ontdekt ze een portret van zichzelf. Net als de andere geschilderde vrouwen ziet ze er eerder dood dan slapend uit. Maar Jordan weet dat het geen portret van haar is. Het moet van haar tweelingzus Jane zijn, die een jaar geleden verdwenen is. Aangenomen wordt dat Jane is vermoord door de seriemoordenaar die in New Orleans vrouwen van de straat plukt.

Alle slachtoffers zijn spoorloos, maar ze blijken inderdaad vereeuwigd te zijn in The Sleeping Women-serie. Omdat dit het enige spoor is dat de FBI heeft, betrekt agent John Kaiser Jordan bij de jacht op de anonieme kunstenaar: Een jacht die niet zonder gevaar is…

Voor meer informatie over Greg Iles klik je hier

 

ISBN : 90-245-4394-0 | NUR : 331 | GENRE : Thriller

 • « Doodsslaap » is een paperback (230x150mm) van 415 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh - Sijthoff in 2003. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2001 in de Verenigde Staten onder de titel « Dead Sleep » bij uitgeverij Putnam.
 • De vertaling uit het Engels is te danken aan Yolande Ligterink.

 • Currently 10.00 op 10

Score: 10.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Doodsslaap »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Het nadeel als je veel boeken koopt is dat je een ongelofelijke stapel ongelezen boeken bij elkaar spaart. En wanneer het een beetje tegenzit…kan een echt pareltje een heeeeeeeeeeele lange tijd in die stapel zitten wegkwijnen.
  En dat is nu net wat er gebeurd is voor dit boek. Aangekocht op de boekenbeurs in Antwerpen in 2003, was ik er nog niet eerder aan begonnen. Het heeft dan ook tot aan onze vakantie van dit jaar geduurd voor ik tot het besef kwam wat een schitterend boek dit wel is.
  Ik had een paar jaren geleden al “Doodsangst” van Greg Iles gelezen, en het boek had wel indruk op mij gemaakt. Om die reden heb ik dan ook andere boeken van hem gekocht en netjes, zoals hierboven beschreven, op de stapel gelegd.
  “Doodsslaap” kan ik eigenlijk het beste vergelijken met “De Engeltjes Van Horridus” van T. Jefferson Parker. Ook hier gaat het over de jacht op een seriemoordenaar en het boek is een echte pageturner. In “Doodsslaap” draait het hele verhaal rond een moordenaar die van zijn slachtoffers prachtige schilderijen maakt. Deze laatsten zijn zo speciaal, vernieuwend, luguber en toch kunstzinnig, dat ze algauw gretig worden afgenomen door hele rijke en extravagante kunstliefhebbers.
  Niemand had eerder de link gelegd tussen deze schilderijen en verschillende verdwenen vrouwen, tot het hoofdpersonage, Jordan Glass, tijdens een tentoonstelling haar verdwenen tweelingszus op een schilderij herkent. De jacht op de moordenaar wordt ingezet door de FBI met de hulp van Jordan…
  Het verhaal komt heel geloofwaardig over en nergens kon ik een onjuistheid of los verhaallijn vinden. De hele jacht vindt plaats in het kunstenaarsmilieu in New-Orleans en met de aktualiteit van de laatste maanden ga je toch iets anders tegen het boek aankijken.

  Al bij al vond ik het een schitterend boek en de 10 op 10 is hier in mijn ogen zeker op zijn plaats. Aanrader !

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 2 aliens online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE