vrijdag 19 juli 2024 05:45:52

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Andreas Eschbach - Het Messias Mysterie

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Bij archeologische opgravingen in Israël doet Stephen Foxx, lid van de New Yorkse Explorer’s Society, een sensationele ontdekking. ln een graf van tweeduizend jaar oud vindt hij voorwerpen en documenten die blijkens de datering even oud zijn als het skelet in het graf, maar waarop teksten staan die uit de moderne tijd komen… Hoe is het mogelijk dat er berichten uit het heden op een plek uit de tijd van onze Messias terecht zijn gekomen? Hebben we hier te maken met een of andere vorm van tijdreizen, of wordt hij voor de gek gehouden?
Hoe dan ook, als Stephens opdrachtgever, de mediamagnaat John Kaun, erachter komt dat Foxx belangrijk bewijsmateriaal voor hem heeft achtergehouden, treft hij direct drastische maatregelen, want hij ziet de kans van zijn leven en is vastbesloten om veel geld met deze vondst te verdienen. En ook het Vaticaan laat van zich horen, want de Kerk heeft een groot belang in het geheimhouden van deze schokkende vondst, die de hele mythe die in 2000 jaar zorgvuldig rondom Christus is opgebouwd, in één klap teniet kan doen…
Een turbulente achtervolging begint. Een jacht tussen de archeoloog, het Vaticaan, diverse geheime diensten en een van de grootste mediaconcerns ter wereld. Een jacht vol verrassende wendingen die in daverende vaart leidt naar een explosieve climax…

Voor meer informatie over Andreas Eschbach klik je hier

 

ISBN : 90-611-2043-8 | NUR : 332 | GENRES : SF, Thriller

 • « Het Messias Mysterie » is een paperback (235x155mm) van 475 pagina's die werd uitgegeven door Karakter in 2005. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 1998 in Duitsland onder de titel « Das Jezusvideo » bij uitgeverij Schneekluth.
 • De vertaling uit het Duits is te danken aan Peter de Rijk.

Sleutelwoorden : Christus, Geloof, Grafkelder, Messias

 • Currently 7.00 op 10

Score: 7.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Het Messias Mysterie »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Na het overweldigende succes van de “Da Vinci Code” van Dan Brown, was het te verwachten dat er soortgelijke boeken zouden uitkomen waar een mengeling van historische feiten en aktie de basisstenen vormen van het verhaal. Het “Messias Mysterie” vormt hierop geen uitzondering, op 1 belangrijk feit na… Het boek werd vóór de “Da Vinci Code” geschreven. Je kan dus niet zeggen dat de schrijver zich gebaseerd heeft op de verhalen van Dan Brown… Het feit dat er op de achterflap wordt verwezen naar Dan Brown is hem vergeven…je zou gek zijn om het niet te doen.

  Persoonlijk vond ik het boek meer een mengeling van science-fiction en thriller dan een 100% thriller zoals bij Brown. Het hele verhaal draait eigenlijk rond het al of niet bestaan van “tijdreizen”, en dit uitgangspunt is vaak het onderwerp van science-fiction verhalen. Alhoewel ik de eerste 100blz niet echt spannend vond en soms zelfs een beetje vergezocht, moet ik toegeven dat het verhaal nadien vlot leest en spannend wordt. Ook in dit boek wordt het Vaticaan in een slecht daglicht gezet (dit wordt schijnbaar een nieuwe mode) en ik zou niet verbaasd zijn moest in de toekomst het lezen van het Messias Mysterie, net als bij de Da Vinci Code, door de Paus afgeraden wordt.

  Al bij al een leuk boek dat vlot leest als je niet te kritisch bent op de science-fiction aspecten. (Ik gaf een 7/10 en geen 8/10 omdat het einde toch wel wat “over the top” is)

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE