maandag 17 juni 2024 00:49:57

Dag boekenliefhebber, je kan je hier AANMELDEN of REGISTREREN als nieuw lid...

 • MIJN VERZAMELING
 • TE LEZEN
 • GELEZEN
 • FAVORIETEN
 • AANGEBODEN
 • VERLANGLIJST

Pieter Aspe - Vagevuur

Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Wanneer Frank Lernout, manusje-van-alles bij een stoeterij, de villa leegrooft van Paul Verfaille, een gerenommeerd theaterproducent, ontdekt hij schokkende foto’s, genomen in de folterkamers van de Chileense geheime dienst.
Van In onderzoekt de inbraak met tegenzin, hij heeft meer belangstelling voor een gemaskerde potloodventer die in de buurt van het nieuwe Concertgebouw werd gesignaleerd. Zijn interesse neemt nog toe als de conciërge van het Concertgebouw in de parkeergarage een afgerukte vinger vindt.
Het onderzoek leidt Van In naar manege Amazone. Terwijl hij de dochter van de eigenaar verhoort, gaat het complex in vlammen op. In het rokende puin treft de brandweer een verkoold lijk aan. Er volgt nog een moord en een spoorloze verdwijning. Van In vreest het ergste. Maar als de puzzel stukje voor stukje in elkaar valt, blijkt de waarheid gruwelijker dan commissaris Van In zich had kunnen voorstellen.

 

ISBN : 90-223-1602-5 | NUR : 330 | GENRES : Crime, Thriller

 • « Vagevuur » is een paperback (215x140mm) van 295 pagina's die werd uitgegeven door Manteau in 2003. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2001 in België onder de titel « Vagevuur » bij uitgeverij Manteau.
 • Currently 5.00 op 10

Score: 5.0 op 10 (1 stem)
Je moet lid zijn om te kunnen stemmen.

aangeboden door niemand
gezocht door niemand
gelezen door 1 lid
favoriet van niemand
in verzameling van 2 leden

 

Andere Uitgaves

Sorry, er zijn nog geen andere uitvoeringen van dit boek op de site.

 
Recensies voor « Vagevuur »

Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.

 • permalink

  Tja, ik denk dat de hierboven vermelde 5 op 10 al veel zegt. De boeken van Pieter Aspe vormen voor mij een leuke afwisseling tussen 2 andere auteurs in. Zijn boeken lezen vlot, de karakters zijn leuk, al bij al : easy reading, je moet er niet al te veel bij nadenken.
  Maar toch ! De plot moet wel een beetje realistisch blijven, en in dit boek vind ik alles net een beetje geforceerd. Het is net alsof Aspe alles uit de schuif heeft gehaald om de plot zo onvoorspelbaar mogelijk te maken, vergetend dat het wel realistisch moet blijven. De link tussen een Chileense folteraar, de theaterwereld, de Brugse politiek en het feit dat één van de verdachten ook nog familiebanden heeft met Hannelore, de vrouw van Van In, is voor mij toch net iets te vergezocht.
  Ik heb nog een paar ongelezen Aspe’s in mijn Bibliotheek staan en ik hoop dat Vagevuur geen voorteken is van de kwaliteit van deze boeken.

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Er zijn geen bezoekers, geen leden en 1 alien online.

copyright © 2003 - 2024 ERIC'S BOEKENSITE